Loeb retalla distàncies amb Sainz en una desena etapa del Dakar 2024 plena d’entrebancs

Dos dies abans de l’arribada definitiva prevista a Yanbu (Aràbia Saudita), la 10a etapa del Dakar ha deixat situacions complicades per als líders.

Les dues tripulacions que lluiten per la victòria final han patit de valent en aquesta especial de 371 km de llargada al voltant d’Al-Ula.

Tant Carlos Sainz-Lucas Cruz (Audi) com Sébastien Loeb-Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) han patit importants problemes aquest dimecres. Els d’Audi s’han aturat dues vegades per reparar el seu Audi RS Q e-tron E2 híbrid (tres punxades). Afortunadament per a ells, el seu company Mattias Ekström els ha donat els pneumàtics, tant ha estat així que el suec s’ha quedat aturat un cop Sainz i Cruz ha continuat la marxa.

Carlos Sainz and Cruz Lucas
Carlos Sainz (ESP) and Cruz Lucas (ESP) for Team Audi Sport races during stage 10 of Rally Dakar 2024 from AL ULA to AL ULA, Saudi Arabia on January 17, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401170268 // Usage for editorial use only //

Per a Sébastien Loeb i Fabian Lurquin, el problema ha estat un gat trencat, tot i que havia estat reparat ahir al vespre pels mecànics de Prodrive. Malgrat aquest problema, que l’ha frenat al canviar una roda, Sébastien Loeb ha recuperat més de 7 minuts amb Carlos Sainz. A la classificació general, l’alsacià està a només 13’22” abans de les dues últimes etapes.

La victòria d’aquesta especial ha estat per als francesos Guerlain Chicherit i Alex Winocq (Toyota), que han aconseguir el seu primer èxit al volant d’un Toyota Hilux T1+ EVO.

Els catalans

Lucas Moraes and Armand Monleon
Lucas Moraes (BRA) and Armand Monleon (ESP) of team Toyota Gazoo Racing race during stage 09 of Rally Dakar 2024 in Al Ula, Saudi Arabia on January 17, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401170332 // Usage for editorial use only //

El millor català classificat a l’etapa d’avui ha estat Dani Oliveras, copilot de Yacopini, i que han acabat en setena posició. Dakar difícil per a la parella argentina catalana amb molts problemes mecànics que els han retardat molt en la general. Moraes – Monleón continuen en tercera posició amb 25′ de marge sobre el quart classificat.

Laia Sanz ha perdut una posició avui a la general, ara és setzena, després d’acabar l’etapa en vint-i-unena posició. A la general és a només 45″ de recuperar el quinzé lloc que ocupava en les últimes etapes.

Rokas Baciuska and Oriol Vidal Montijano
Rokas Baciuska (LTU) and Oriol Vidal Montijano (ESP) from Red Bull Can-Am Factory Racing race during stage 09 of Rally Dakar 2024 in Al Ula, Saudi Arabia on January 17, 2024 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202401170329 // Usage for editorial use only //

Enter els Challenger (T3), Baciuska – Vidal han acabat la jornada en quarta posició, mateixa situació que ocupen en la general de la prova. Sense canvis per darrera, Rosa Romero és dotzena i Ral – Blanco són setzens amb Foj i Rubí divuitens. En SSV (T4) Farrés és en vuitena posició, Marc Solà copilot de Ramilo és dotzé perdent una posició respecte l’etapa d’ahir, entre que  Eduard Pons i Jaume Betriu son quinzens perdent també una posició. Joan Font és en vint-i-dosena posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments