Crònica del Rallye Monte-Carlo 2024 com a ouvreur

Meravellosa. Així es podria resumir l’experiència viscuda el passat cap de setmana en el Rallye Montecarlo 2024. Per a entendre-ho tot una mica millor ens hem de remuntar a 2001: Un dels primers records que tinc del món de les carreres és veure el Saxo groc del RACC amb Dani Solà i David Moreno. A partir d’aquest moment (gràcies a la seva atenció a l’assistència) els seus noms van quedar gravats en el meu cervell i, amb el pas del temps, van passar de ser els meus ídols d’infància a ser els meus amics.

A principis de gener, en Dani em va cridar per a oferir-me ser el seu copilot per al Monte-Carlo com ouvreur d’Alejandro Mauro i dins de l’estructura de Xevi Pons, MAPO Motorsport. Per a mi era un repte increïble, anar a Montecarlo sempre és bona opció, però per damunt de tot anava a fer els trams copilotant al meu pilot favorit de la infància i, a més, dins de l’equip de Xevi, que tant ell com Dani eren els pilots mundialistes que jo seguia de petit. Sens dubte, anava una experiència inoblidable.

Rallye_Monte-Carlo_2024_ouvreur  solà menéndez
Nacho Mateo

El ral·li es presentava sec i molt bruts. I així va ser, sense neu, amb algunes zones de gel, i molt brut. Els trams d’aquest ral·li són immillorables, complicats i amb moltes zones tècniques combinades amb zones molt ràpides. L’ambient sempre és excepcional i en algunes zones, com en “Les Tourniquets”, la quantitat d’espectadors era impressionant.

Nosaltres anàvem amb una antelació de 70 minuts respecte al primer participant, amb la qual cosa, cada matí començàvem molt aviat, així que, fèiem bastants quilòmetres de nit. Tot i així, quan passàvem nosaltres, ja hi havia moltíssima gent situada als trams. Va ser espectacular passar per llocs mítics d’aquest ral·li com Sisteron, Lucéram i per descomptat, el Col de Turini, on vam veure com acabava el ral·li. Finalment, en acabar, vam ser al parc tancat de Mònaco, on a més vam poder fer un “track walk” pel circuit, que, per cert, és l’únic circuit que m’agrada.

Sens dubte, ha estat una experiència inoblidable. M’agradaria agrair-li a Dani per haver-me donat aquesta oportunitat i també a Xevi i a tot el seu equip, MAPO Motorsport, per la seva ajuda i atenció en tot moment i, per descomptat, a Alejandro Mauro i a Adrián Pérez per la confiança dipositada en nosaltres.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Álvaro Menéndez Fernández
5 Mesos fa

🙏🏻💛