Rallye Monte-Carlo Històric, la llegenda continua

El 26è Rallye Monte-Carlo Històric ha viscut una edició on la meteorologia ha estat molt benevolent amb els participants i ha guadit, de nou, d’una gran qualitat de l’organització per part de l’Automobile Club de Mònaco.

Des de l’acollida de la població a totes les ciutats i pobles del recorregut fins al nivell altíssim dels 233 equips que van prendre la sortida des dels quatre racons d’Europa, tot ha contribuït a fer d’aquest 26è Rallye Monte-Carlo Històric una gran edició. I al final, un duo guanyador excepcional: els belgues Michel Decremer i Jennifer Hugo, al volant d’una Opel Ascona 400 de 1979, van liderar la cursa des del dissabte a la tarda fins al dimarts a la mitjanit, sense interrupcions. Aquesta victòria és especial, ja que l’única vegada que una Opel va guanyar al Rallye Monte-Carlo, en la categoria reina, va ser amb una Ascona el 1982, amb el gran Walter Röhrl al volant i Christian Geistdorfer com a copilot.

Rallye Monte-Carlo Històric 2024
Francesc Rodríguez

Michel Decremer, ja guanyador el 2017 amb una Opel Ascona 2000, i la seva copilot, en només el seu segon ral·li junts, van realitzar una actuació impecable: cap posició més enllà del 55è lloc (d’entre més de 200 participants) i mai més de 60 punts de penalització en les 16 Especials de Regularitat disputades durant quatre dies. El colofó va arribar al Col de Turini, just abans de la mitjanit.

Aquesta és la segona victòria d’un duo belga en 15 dies al Rallye Monte-Carlo, ja que Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe van guanyar al WRC a finals de gener amb el seu Hyundai i20 Rally1. El podi final d’aquesta edició històrica és impressionant, amb dos equips italians que també van lluitar per enudr-se el triomf: Giorgio Schon i Francesco Giammarino, amb el seu petit Austin Mini Cooper S, i Maurizio Aiolfi i Carlo Merenda, guanyadors de dues Especials de Regularitat amb el seu espectacular Lancia Beta Coupé 1800 de color gris.

Rallye_Monte-Carlo_Històric_2024_017
Francesc Rodríguez

Les estadístiques d’aquesta 26a edició són igualment sorprenents. Destaquen dues dades: en primer lloc, la presència de 9 marques d’automòbils diferents al Top 10 de la classificació final, publicada dimecres a les 12:30 h per l’ACM. En segon lloc, 10 fabricants d’automòbils han guanyat almenys una Especial de Regularitat, en alguns casos empatant amb altres marques. Porsche va superar finalment Lancia (6-5), mentre que AustinSunbeam i BMW (amb 3 victòries cadascuna) també van destacar. La resta dels guanyadros es van repartir entre MazdaAlfa Romeo (amb 18 cotxes a la sortida), CitroënVolkswagen i, és clar, Opel, la marca dels guanyadors.

Rallye Monte-Carlo Històric 2024
Francesc Rodríguez

Per als amants de les estadístiques: Alemanya, amb 10 victòries en Especials de Regularitat (amb quatre marques: PorscheBMWOpel i VW), va superar Itàlia (amb 6 victòries, 5 de les quals amb Lancia i una amb Alfa). I Bèlgica va prendre el relleu de Suïssa al palmarès de la prova.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments