El Rally Lloret 2024 ja té els seus protagonistes

El proper cap de setmana del 16 i 17 de febrer se celebrarà l’onzena edició del Rally Lloret de Mar, la primera prova de la temporada a casa nostra i una de les més esperades del calendari gràcies al bon nivell d’inscripcions que assoleix any rere any.

Els organitzadors, V-Line Org., han fet pública la llista d’inscrits, que superant de llarg la barrera dels 100 equips participants, arribant a prop dels 120 entre les modalitats de velocitat i regularitat.

L’alt nivell en quan a maquinària presents als trams d’aquesta ral·li queda palès en el nombre de vehicles de la categoria Rally2 inscrits. Amb un total de 12 cotxes d’aquesta categoria, la segona a nivell mundial per darrera dels Rally1 híbrids, segur que serà de les més altes de l’any en una prova d’àmbit català.

Encapçalant la llista i amb un Skoda Fabia Rally2 trobem a l’Albert Orriols i Xevi Moreno, esperem que el pilot d’Osona estigui 100% recuperat i pugui donar guerra als pilots forasters presents aquest cap de setmana. El britànic Freddie Milne, un habitual de les proves mediterrànies durant l’últim any, serà present amb un Skoda Fabia R5.

Rally_Lloret_2023 orriols skoda fabià rally2
Nacho Mateo

José Luis Peláez anirà acompanyat d’Alberto Chamorro, un copilot habitual en veure’l per les nostres terres al ser copilot durant uns any d’Eduard Pons amb el qual van guanyar campionats a casa nostra, aniran amb un altre Skoda Fabia Evo Rally2. Unitats germana de la Pablo Díez i Esther de la Torre, Marià Parés – Miquel Amblàs, i la de Quim Manresa – Paula Manresa.

Antonio Forné i el copilot mundialista Axel Coronado sortiran amb un altre Skoda, mentre que els pilots estrangers que es sumen en aquesta llista son els francesos Aranud Genescà amb un altre Skoda i Alexis Frontier amb un Ford Fiesta Rally2. Per la seva part, Richard Genescà tornarà amb el Toyota Celica Gt-Four amb el qual ja es va imposar en aquesta prova l’any 2020.

Rally_Lloret_2023_Vidales Hereu
Nacho Mateo

Per acabar l’apartat dels vehicles 4×4 destacar la presència del pilot francès Thierry Marcobal amb un Audi Quattro, pilot i cotxe que ja estan inscrits pel Rally Costa Brava del mes que ve, o els Subarus de Guillaume Genescà (Subaru Impreza STI N15) o el de Romain Remolins (Subaru STI Prodrive N10)

Diversió entre els dues rodes motrius

Jordi Ventura i Josep Autet seran els primers en sortir amb un vehicle de dues rodes motrius i ho faran amb un cotxe històric però que segueix donant guerra com és el cas del Ford Sierra Crosworth.

Darrera seu i amb altre cotxe històric però encara ràpid avui en dia estaran Martínez – Larrosa amb el BMW M3 E30, mateixa marca i model però en aquest cas versió E36 estaran Albert Torres i Toni Noguera.

Rally_Lloret_2022_ Peugeot 208 Rally4
Nacho Mateo

Un dels cotxes que probablement faci més goig de veure aquest cap de setmana per les carreteres de la Costa Brava serà el Citroën Xsara Kit Car de Jacobo Garcia i Tomeu Fluxà.

Però no només hi hauran vehicles d’altes èpoques en aquesta categoria, Aleix Arcarons i Christian Gómez faran el salt del 208 del VolantRACC amb el qual competien l’any passat al Peugeot 208 Rally4.

En total hi hauran 18 equips francesos, el grup estranger més nombrós d’aquesta edició. Per marques Peugeot és la marca que més cotxes aporta a la prova amb 18 unitats, seguida per Renault amb 16, Skoda és la tercera amb 10, les mateixes unitats que Porsche.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments