Inscrits, horaris i trams per poder seguir el Rally Lloret de Mar 2024

Demà divendres arrancarà la temporada 2024 de ral·lis a Catalunya en una nova edició del Rally Lloret de Mar, una prova recuperada l’any 2020 per l’empresa organitzadora d’esdeveniments VLine.org.

Després de quatre anys com a primera prova del calendari català, el Rally Lloret s’ha fet un lloc com un dels ral·lis més importants dels que es disputen dins de les nostres contrades. La llista d’inscrits sempre copiosa i amb molt bona maquinària sumada als equips estrangers, majoritàriament francesos, que ens visiten combinat amb uns trams de talla mundial el fan un esdeveniment ineludible pels amants dels ral·lis a casa nostra.

Per alguns l’acció començarà ja el matí de divendres amb les tradicionals verificacions tècniques al pavelló d’Esports de Lloret de Mar i, per qui ho vulgui, hi haurà shakedown a la carretera Lloret Blau a partir de les 10:30 h.

On realment està tothom cridat és a la sortida protocol·lària que es farà a les 17 h al passeig marítim de Lloret, un lloc emblemàtic que ha coronat guanyadors de moltes edicions del Rally Catalunya Costa Brava i on t’han vist escenes colpidores amb abandonaments inesperats, amb la sortida de la prova.

Un recorregut exigent i variat

Els participants hauran de fer front a un recorregut de més de 160 quilòmetres cronometrats, repartits en 12 trams, que els portaran per les carreteres de la costa i l’interior de la província de Girona.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és el canvi d’ordre de les etapes, sent el primer dia quan els pilots competiran en dos bucles nocturns per la zona de Les Guilleries. A més, s’ha substituït la especial d’Osor per la de Ravell-Arbúcies, un tram tècnic molt conegut pels especialistes en el nostre país.

El primer tram està previst que arranqui a les 18:13 h de la tarda del divendres 16 de febrer amb el mític tram de Cladells (14,57 km), el continuarà un altre clàssic de la zona, Sant Hilari – Collsaplana (15,92 km) i tancarà el bucle i la primera etapa del ral·li la novetat d’enguany, Ravell – Arbúcies (6,93 km). Amb dues passades per cada tram, la prova tornarà de nou a Lloret de Mar amb 74,84 km contra el rellotge ja disputats.

L’etapa de dissabte, la més llarga del ral·li, comptarà amb uns altres tres trams més que coneguts. A les 11:16 h del matí arrancarà Tossa – Cadiretes (19,11 km), amb la mítica baixada de Sant Grau, Els Àngels (15,68 km) i Santa Pellàia (7,96 km).

Si tot va com està previst per l’organització, a les 20:30 h serà l’entrega de premis al podi del Passeig Marítim de Lloret de Mar.

Una llista d’inscrits de luxe

Rally_Lloret_2022_Porsche
Nacho Mateo

Com explicàvem unes línies a munt, la llista d’inscrits del Rally Lloret de Mar sempre ha gaudit d’un nivell molt alt. Per aquesta edició no serà menys amb 12 vehicles de la categoria Rally2. Tot i ser la primera cita de la temporada, probablement estem davant d’una de les millors llistes, per nombre i qualitat dels vehicles inscrits, de l’any.

Orriols i l’Skoda Fabia evo Rally2 serà el primer en obrir foc en els trams gironins, però el seguiran de ben a prop pilots com el britànic Freddie Milne, Richard Genescà amb un Toyota Celica GT-Four, i per extensió la seva familia amb tres components, el propi Richard, l’Aranud amb un Skoda Fabia i en Guillaume amb un Subaru Impreza STI N15.

Però hi ha una gran llista amb noms il·lustres i maquinària única, en total gairebé 120 equips es donaran cita a Lloret aquest cap de setmana.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments