El clan català torna amb força per a la temporada 2024

La temporada 2024 ja està en marxa i alguns pilots de casa nostra han començat a definir els seus programes.

Durant les últimes setmanes pilots destacats han fet públiques les seves intencions de cara la temporada que tot just està a punt de començar, amb algunes novetats interessants i passos endavant dels joves talents catalans.

Gil Membrado al CERT amb un Ford Fiesta Rally2 de l’equip Past Racing

gil Membrado Ford Fiesta Rally2

Gil Membrado fa el salt a un Ford Fiesta Rally2 com a nou pilot de Past Racing. Amb aquest canvi, Membrado busca consolidar-se en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, després de ser el vencedor de la categoria júnior i dues rodes motrius sobre terra la temporada passada amb el Ford Fiesta Rally4.

El programa de Membrado constarà de set proves, començant a Lorca els dies 10 i 11 de març, prova que a més puntua per al S-CER (Supercampionat d’Espanya de Ral·lis), i finalitzarà amb el Ral·li de Pozoblanco (Còrdova), el cap de setmana del 15 i 16 de novembre. El català estarà acompanyat per Alejandro López.

Estic molt content i emocionat de poder anunciar aquest projecte, que és un somni fet realitat per a mi. Vull donar les gràcies a l’equip Past-Racing per confiar en mi i donar-me l’oportunitat de pilotar un cotxe tan increïble com el Ford Fiesta Rally.2 També vull agrair a Red Bull per creure en el meu potencial i, per descomptat, gràcies a la meva família, amics i patrocinadors, per estar sempre al meu costat i ajudar-me a fer possible aquest somni.

Gil Membrado

L’objectiu del pilot osonenc és continuar aprenent i progressant a la seva carrera esportiva, així com demostrar el seu talent i velocitat als trams de terra.

Sergi Pérez amb el Hyundai i20 Rally2 de Terra Training Motorsport

hyundai i20 rally2 sergi perez

Sergi Pérez encara la temporada 2024 amb un Hyundai i20 Rally2 de l’equip Terra Training Motorsport. Pérez espera poder seguir la seva progressió, que ha estat imparable en els últims anys, d’ençà que es va proclmar campió del Campionat de Promoció de Catalunya el 2021, va continuar amb el VolantRACC el 2022 i el 2023 el martorellenc va endur-se la Peugeot Rally Cup Ibèrica i la Beca Júnior del Rallye Team Spain.

Uns èxits que li van servir per captar l’atenció de la gent de Terra Training Motorsport que el van asseure amb un Hyundai i20 Rally2 ja al final de la temporada passada per disputar el Ral·li Ciutat de València, prova puntuable per al CERA (Copa d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt).

Ara, Pérez, de només 19 anys, gaudirà d’un programa amb l’equip murcià dins del campionat estatal que podria combinar amb algunes de les proves del WRC més properes, acompanyat d’Axel Coronado.

Pep Bassas a la Toyota Iberian Cup

Bassas Toyota Yaris GR

Pep Bassas retorna al focus mediàtic participant en la Toyota Gazoo Racing Iberian Racing Cup. El de Vic farà la seva reaparició al Rally Serras de Fafe, primera prova puntuable de la copa Toyota, que es disputa aquest cap de setmana després d’un 2023 amb només dues proves i sense un programa definit.

El guanyador del VolantRACC 2017, la Peugeot Rally Cup Ibérica i la Beca Júnior al 2019, subcampió de l’ERC3 el 2020 i 2021, provarà sort en aquesta copa que es corre amb el potent Yaris GR, acompanyat de Manel Muñoz.

Les proves es disputaran al llarg i ample de la Península Ibérica i visitaran les nostres terres al mes d’octubre amb la disputa del RallyRACC Catalunya Costa Daurada.

Alguns programes encara per definir

Tot i els anuncis que s’han fet fins al moment encara ens falten alguns referents de casa nostra per fer públic els seus programes. És l’exemple de Ramon Cornet, guanyador de la Clio de terra la temporada passada o Sergi Francolí, guanyador de la TGR Iberian Cup el 2022.

*El clan català està format per una curta llista de pilots que la temporada 2022 i 2023 van aconseguir grans actuacions a nivell estatal i internacional i que es van autodenominar així durant el programa Tram d’Enllaç.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

2 COMENTARIOS

Subscriu-te
Notificació de

2 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Marcel Cicres Parro
2 Mesos fa

Hosti jo que pensava que els que faltaven, era pk corrien el Dakar en camio 🤣😭🤣

Enric Sans
1 Mes fa

Falten …..
Jan Solans mundial Wrc2 i supercampionat
Nil Solans a concretar,aquet finde a Mexic amb Sergi Francoli defensant equip nacional
Juniors a Hyundai asfalt, Arnau Bartes i Pau Navarro
I aviam si algú s’apunta al Desafio…..