Al-Attiyah recupera el somriure guanyant l’ADDC 2024 amb el seu nou copilot Édouard Boulanger

La nova associació entre Nasser Al-Attiyah i Édouard Boulanger no hauria pogut començar millor. El pilot de Catar, que va decidir separar-se de Mathieu Baumel per col·laborar amb l’antic copilot de Stéphane Peterhansel després del Dakar 2024, va guanyar l’Abu Dhabi Desert Challenge (ADDC) el passat dissabte 2 de març.

El cinc vegades guanyador del Dakar i doble campió del món de ral·lis raid (W2RC) va aconseguir reduir una desavantatge de diversos minuts després d’un intens pas per les dunes. Amb Édouard Boulanger, aquesta és la seva primera victòria junts, en la seva primera cursa.

El podi el completa el debutant nord-americà de Toyota Gazoo Racing, Seth Quintero, associat a Dennis Zenz en tercera posició i el subcampió del món el 2023, Yazeed Al-Rajhi (Toyota) i Timo Gottschalk en segona posició.

Pau Navarro, recuperat de la seva lesió que el va fer abandonar abans d’hora al Dakar, ha completat la prova al volant del Mini de X-raid en quarta posició entre els vehicles Ultimate i la novena de la general.

moraes monleón toyota hilux addc foc w2rc 2024

En un esdeveniment on Sébastien Loeb va estar absent per concentrar-se en el programa Dacia per al 2025, el clan Toyota va patir més del compte.

Un dels ensurts de la prova se’l van emportar Lucas Moraes i Armand Monleón quan el seu 4×4 es va incendiar. Guerlain Chicherit i Guillaume de Mévius també es van retirar després de dos mals aterratges al fons d’un cop i mal d’esquena.

A Challenger (T3), Austin Jones acompanyat pel català Oriol Mena es van endur el triomf amb Rokas Baciuska i un altre català, en aquest cas Oriol Vidal, en segona posició donant a Can-Am un doblet que és bo després del fracàs patit al Dakar amb l’encert de Taurus i Cristina Gutiérrez. La cara amarga en aquest apartat el vivia Laia Sanz, que al volant d’un Taurus patia més problemes mecànics dels esperats no poden cloure la prova amb un bon resultat.

Aj Jones Oriol Mena
Jones – Mena

Després d’aquesta cursa Al-Attiyah és a només nou punts de l’actual líder del W2RC, Carlos Sainz (Team Audi Sport). El quart títol d’Al-Attiyah a l’Abu Dhabi Desert Challenge és també la seva primera victòria amb el seu nou copilot, Édouard Boulanger i el segon triomf del francès a la carrera, després del seu èxit amb Peterhansel el 2022.


La propera ronda del W2RC està programada pel 2 al 7 d’abril a Portugal en una prova que creurà a Andalusia per al recorregut d’alguna de les seves etapes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments