Vidales – Hereu intractables a la cita inaugural del Campionat de Catalunya de ral·lis de terra 2024 a Rocafort de Vallbona

WRC Management va organitzar una molt bona prova, fent-la atractiva per a tots els presents

La meteorologia va deixar els trams amb una fina capa de fang que va ficar les coses més difícils

Vidales i Hereu van estrenar el seu Skoda Fabia RS amb un domini aclaparador

El renovat campionat de Catalunya de ral·lis de terra va començar amb molt bon peu aquest passat cap de setmana a Rocafort de Vallbona (Urgell). La primera de les set proves que té previst aquest campionat comptava amb dos trams a repetir en tres ocasions durant el matí de diumenge.

La gran baixada de temperatures i la presència de ruixats, inclús nevades, la tarda i matinada de dissabte van afegir-se com ingredients de la prova inaugural del campionat. Amb uns trams molt propers entre ells i l’assistència del ral·li instal·lada en la pròpia localitat de Rocafort de Vallbona, la gent de WRC Management van organitzar una gran prova que retornava després de 15 anys d’absència al campionat de l’especialitat.

Vidales incontestable

Rally_Rocafort_2024_Marc_Comas_Carla_Salvat_Skoda_Fabia_Rally2
© Nacho Mateo

Xavi Vidales i Jordi Hereu van arribar a Rocafort de Vallbona amb la seva nova unitat per aquesta temporada: un Skoda Fabia RS Rally2. Amb aquest vehicle i un ritme endimoniat van emportar-se el ral·li sense deixar escapar ni un escratx, inclús en el tram que van bolcar el cotxe. El domini va ser aclaparador i un regal per tots els presents que vam poder gaudir sense contemplacions del gran ritme dels de l’equip A88 Rally Team.

Per darrere Marc Comas i Carla Salvat van fer els deures amb l’Skoda Fabia R5, demostrant la major efectivitat del seu vehicle per sobre dels dos rodes motrius, principalment el Peugeot 208 Rally4 de l’andorrà Sito Español que aquest any va acompanyat de la catalana Lorena Romero. La parella andorrano-catalana van abandonar després del tercer tram.

Gran lluita pel podi

Rally_Rocafort_2024_Joan_Bala_Roca-Miquel-AmblàsVauxhall_Astra
©Nacho Mateo

La lluita per la tercera posició va ser un dels principals focus d’atenció de la prova. Després de l’abandonament de Joan Casal i Laura Camps per trencadissa de motor del seu Mini, Joan Bala Roca – Miquel Amblàs i Ramon Gené – Manel Muñoz es van batre en el duel dels Astra. El de Vauxhall prenia la iniciativa, però el d’Opel li prenia l’últim graó del podi per només 0,7 segons abans de l’últim tram. Una lluita que va acabar amb Gené cometen un petit error que portava a Roca i el seu gran ritme al podi final.

En cinquena posició acabaria el primer Focus, dels 18 que n’hi havia inscrits (la meitat dels vehicles presents), de Pere Rovira i Marc Que. El de Mollerussa aconseguia fonamentar el seu triomf en les dues primeres passades pel tram A i sentenciava en la segona del B aconseguint el tercer escratx i deixant a la competència a més de 38 segons.

Rally_Rocafort_2024_Pere_Rovira_Marc_Que_Challenge_Rallycracks_Ford_Focus
© Nacho Mateo

Dani Muntadas i Marta Ylla eren els principals perseguidors aconseguint tres escratx i acabant el ral·li a 35,2 segons dels vencedors. Els campions de la Challenge 2023, Miquel Pons i Carles Planell, van estar a només 1,1 segons de Muntadas i Ylla al final del segon bucle, però no podien amb el ritme dels segons classificats en l’últim pas pels trams.

El pròxim ral·li serà també de terra, aquest cop per terres tarragonines per la disputa del Ral·li del Trepat que es disputarà el 6 i 7 d’abril a la comarca de la Conca de Barberà.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Enric Sans
1 Mes fa

Xavi Vidales