Tot el que cal saber per seguir el Rally Costa Brava 2024

El 72 Rally Costa Brava que es disputarà del 14 al 16 de març amb centres neuràlgics ubicats a Girona, Fornells de la Selva i Sant Hilari Sacalm

Aquest ral·li no és una cita més al calendari de vehicles històrics que cada cop està més de moda; és el tret de sortida del Campionat d’Europa i dels Campionats d’Espanya de Ral·lis Històrics, tant de Velocitat com de Regularitat.

RallyClassics, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, ha atret un total de 247 participants, amb 48 dels 72 cotxes internacionals inscrits al FIA EHRC i representant 13 països.

Un itinerari ben conegut

CostaBrava 2023
Nacho Mateo

El Rally Costa Brava consta de 12 cronometrades sobre una distància competitiva de 160 quilòmetres. L’etapa inaugural de divendres (15 de març) compta amb tres especials repetides que es disputen a banda i banda de l’assistència de Fornells de la Selva, amb Els Angels de 15,68 quilòmetres en primer lloc a partir de les 10:35 del matí, seguit de Santa Pellaia curt i Salions – Sant Grau curt.

La segona etapa, el dissabte 16 de març, segueix un format idèntic amb tres etapes que es corren al matí abans de l’assistència i es repeteixen a la tarda. Collsaplana és la cronometrada més llarga del ral·li amb 16,71 quilòmetres, mentre que els clàssics Osor i Cladells seran els altres dos trams d’aquesta definitiva etapa.

Després de l’edició del 2023, els organitzadors han eliminat el tram final de Salions-Sant Grau a causa de les altes velocitats que s’agafaven en aquella part. Un altra de les novetats és que l’etapa de dijous a la tarda no es correrà el 2024. A excepció de Salions-Sant Grau, totes les cronometrades de l’itinerari d’aquest any es van incloure al recorregut del 1984, quan Michele Cinotto va triomfar en un Audi Quattro A2.

Una edició rècord que promet

Rally Costa Brava_2023
Nacho Mateo

Cinotto, que ara té 65 anys, estarà en acció a la prova d’aquest any, encara que no inscrit per als punts EHRC, en una rèplica del seu famós Audi.

Amb 247 equips participants, aquesta edició del Rally Costa Brava no només és impressionant per la quantitat de participants, sinó també per la qualitat dels mateixos. El Campionat Europeu de Ral·lis Històrics de la FIA ha tornat a atraure una alineació estel·lar d’equips i una gran varietat de màquines.

Entre els inscrits més destacats hi ha els actuals campions de les categories 1 i 2, Ernie Graham i Valter Jensen, i Antonio «Tony» Fassina, campió d’Europa de 1982. Luigi «Lucky» Battistolli ha posposat la seva defensa del títol de la Categoria 4 després de retirar la seva inscripció al Rally Costa Brava per motius personals.

Nous títols, noves atraccions

Rally_Costa_Brava_2021_Porsche
Nacho Mateo

Tres nous títols estan en joc aquest any després dels canvis al reglament, incloent, per primera vegada, un títol general del Campionat Europeu de Ral·lis Històrics. També s’han introduït els títols FIA European Historic 1600cc Trophy i FIA European Historic FWD Trophy per al 2024.

Tot i que la creació dels nous títols és en part en resposta a la demanda dels competidors, la seva introducció està en línia amb el desig de la FIA d’elevar el perfil – i l’espectacle – del campionat.

L’EHRC és un campioant per a cotxes de ral·li històrics homologats fins al 1990. Es divideix en quatre categories (1-4) basades en l’any del fabricant amb subdivisions a les categories 2-4 per permetre diferents nivells de rendiment del cotxe.

El títol general el disputen tots els pilots i copilots, independentment de la seva categoria, i compten totes les proves. El FIA European Historic 1600cc Trophy és per a cotxes de fins a 1.600cc de les categories 1 a 4 i compten els sis millors resultats. L’augment del nombre de cotxes de tracció davantera que competeixen ha estat reconegut amb el Trofeu Europeu FIA de Vehicles Històrics FWD, en què les tripulacions també retenen els sis millors resultats.

A més, el Trofeu d’Equips FIA EHRC, que ha atret més de 25 inscrits per a la temporada 2024, compta amb un nou sistema de punts de bonificació amb 10 punts addicionals que es repartiran al Ral·li d’Astúries Històric i al Ral·li Acròpolis Històric .

Aproximadament 500 voluntaris faran possible el Rally Costa Brava 2024.

Mapa dels trams – Etapa 1.

Mapa dels trams – Etapa 2.

Horaris.

Inscrits.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments