Al-Attiyah guanya a Portugal i ja és líder del W2RC 2024

El pilot qatarià, que va prendre el control de la competició a la segona etapa, va dominar els trams lusitans i ara lidera el W2RC gràcies al seu èxit.

Guanyador a l’Abu Dhabi Desert Challenge a finals de febrer, Nasser Al-Attiyah i el seu nou navegant Édouard Boulanger (Prodrive) van repetir victòria al nou Raid a Portugal, tercera prova del Campionat del Món de Rally-Raid (W2RC) , el diumenge 7 d’abril.

El pilot de Prodrive va guanyar per davant de Joao Ferreira, que feia la seva primera aparició a la categoria Ultimate a casa. El portuguès va acabar a 2’49» del qatarià després d’haver estat molt entre els millors durant tota la prova. Una aposta encertada per al pilot de Leiria i per a Sven Quandt, director de X-raid. Lucas Moraes ocupava la tercera posició a 3’36” del guanyador. El brasiler copilotat pel català Armand Monleón li prenia el podi a Carlos Sainz en l’última etapa acabant 4t a 6’12». El madrileny acompanyat del català Alex Haro va redescobrir el Mini T1+ la mateixa setmana de la cursa després de tres temporades amb Audi.

Entre els vehicles Ultimate, Oliveras, copilot de Yacopini va acabar en vuitena posició amb un altra Toyota Hilux T1+, Isidre Esteve i Txema Villalobos van aconseguir una gran novena posició, entrant dins del top10. Mala sort per al lleidatà Edaurd Pons que es veia obligat a abandonar en la tercera etapa pel trencament de la corretja de l’alternador en l’estrena de la seva Ford Ranger T1+ de l’equip Past Racing.

tgr toyota hilux t1+ moraes monleon Portugal 2024 w2rc

Líder del mundial

Al-Attiyah es converteix en el nou líder del mundial amb 112 punts. Avança Sainz que deixa Portugal amb 100 punts. Arribant 9 punts darrere, entra a la segona meitat del campionat amb 12 d’avantatge. Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), 2n de la temporada 2023, ocupa la 3a posició del W2RC gràcies al seu 5è lloc de la setmana i els seus 79 punts en total. El saudita, que va bolcar durant la tercera etapa, va reaccionar en la quarta guanyant-la. Moraes, el Hilux del qual va calar foc a la cursa anterior, ara està just darrere a la classifació general del campionat.

Em vaig sentir com a casa perquè tinc molts amics aquí. Ha estat un ral·li magnífic, i espero que torni a formar part del programa del W2RC l’any que ve, perquè no estem acostumats a veure tants espectadors al costat de les etapes! El recorregut era molt tècnic i difícil de superar, amb molts way-points per validar. Afortunadament, Édouard va fer un treball perfecte i també he de donar les gràcies a Prodrive.

Al-Attiyah

Toyota Gazoo Racing va arribar a Portugal amb 108 punts a la primera posició de la classificació de constructors. Se’n va de la tercera data amb 143 punts gràcies als resultats de Moraes i Al Rajhi. Nasser Racing by Prodrive, que es va presentar a Grândola amb 77 punts, manté la seva segona plaça, ara amb 120 punts gràcies a Al Attiyah i Cristian Baumgart. X-raid Mini queda tercer amb 77 punts gràcies a Ferreira i Sainz.

Un català victoriós entre els Challenger

A Challenger (T3), Rokas Baciuska acompanyat d’Oriol Vidal van aconseguir la seva primera victòria de la temporada després dels seus 2n llocs al Dakar i l’ADDC. Nicolas Cavigliasso va guanyar l’etapa 5 però va acabar darrere del lituà, a 8’22». Ricardo Porém (MMP) va arribar a Grândola a 9’40” del guanyador. El dos cops guanyador del campionat FIA SSV augmenta el seu avantatge a la classificació sobre el seu company d’equip Austin Jones. El nord-americà, acompanyat pel català Oriol Mena, vencedor de la cursa anterior, va acabar aquí als peus del podi. Baciuska ja té 160 punts, AJ 126.

A SSV (T4), Ricardo Ramilo acaba la tercera carrera davant de Rebecca Busi (Onlyfans Racing) i l’experimentat Claude Fournier (MMP). El líder del campionat, Yassir Seaidan, dominant a l’inici de la prova, va ser víctima d’una fallada mecànica. El saudita abandona amb només 9 punts d’etapa, mantenint encara el liderat de la classificació general del W2RC amb 155 punts gràcies a les dues victòries anteriors. Sebastian Guayasamin (FN Speed), 4t a Portugal, va aprofitar per reduir distàncies gràcies als seus 34 punts. L’equatorià suma ara 121 punts. El guanyador de la setmana es troba 3r amb 92 punts. Rebecca Busi és a prop amb 84 unitats.

Competint a la classe Challenger amb un Taurus, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin van acabar 11è després de diversos problemes mecànics. Però el més important va ser descobrir el ral·li per a l’any que ve i passar temps corrent junts per afinar els automatismes dins del cotxe.

La propera prova del W2RC està programada a Argentina amb el Desafiament Ruta 40 (1-7 de juny).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments