Gran actuació catalana a la segona cita del CERVH 2024 a Extremadura

FotoRFEdA

El Campionat d’Espanya de ral·lis per a vehicles històrics va celebrar els dies 12 i 13 d’abril al ral·li d’Extremadura Històric la segona de les set proves previstes al calendari del 2024.

La competició va començar divendres amb una primera etapa formada per dues especials a les quals es van afegir dissabte vuit més, disputades sobre quatre trams diferents.

Els vencedors absoluts a la classificació del Campionat d’Espanya van ser Manel Muniente i David Fernández, que es van anotar a més la categoria ‘Pre 2000’ amb el seu BMW M3 E36. A ‘Pre 90’ la victòria va ser per a Santiago Barragán i Francisco Yusto amb Subaru Legacy mentre que a ‘Pre 81’ van acabar a la primera posició Joan Riberas i Álvaro Menéndez amb Porsche 911 SC. A Regularitat Sport Francisco Martínez i José Manuel Villamayor van sumar la seva segona victòria de la temporada amb el Ford Sierra Cosworth ia Regularitat el triomf a la competició extremenya va ser per a Rufino Sasián i Eloy Dehesa amb Porsche Carrera.

Muniente intractable

Manel Muniente i David Fernández van ser els grans dominadors de la desena edició del ral·li d’Extremadura Històric. El pilot català i el seu copilot gallec van marcar el millor temps a les deu especials per acabar aconseguint amb el seu BMW M3 E36 la victòria absoluta a la prova amb més de tres minuts d’avantatge.

La segona posició a la general escratx la van ocupar Santiago Barragán i Francisco Yusto. L’extremeny i l’asturià van acabar l’etapa de divendres a menys de set segons dels líders, però dissabte van haver de baixar una mica el ritme als trams del matí per cuidar la mecànica del Subaru Legacy. De totes maneres, Barragán i Yusto van mantenir sense problemes el segon lloc absolut i es van imposar amb claredat a la categoria ‘Pre 90’, que van liderar de principi a fi.

Riberas – Menéndez agafen el líderatge entre els Pre 81 i Ventura – Autet de l’absolut

riberas menendez porsche
RFEdA

El podi absolut el van completar Joan Riberas i Álvaro Menéndez, vencedors a ‘Pre 81’ amb el Porsche 911SC. Amb aquest triomf, el pilot català i el seu copilot asturià passen a ocupar el primer lloc a la categoria, de la qual són els vigents campions.

Quarts van concloure Jordi Ventura i Josep Autet, que van competir en aquesta ocasió a bord d’un Volkswagen Golf GTi, resultat que els permet mantenir-se al capdavant del certamen absolut. L’equip català lidera també el campionat de ‘Pre 90‘, categoria de la qual van ser segons a la meta.

ventura autet extemadura
RFEdA

El cinquè lloc al ral·li extremeny va ser per al malagueny Óscar García i la catalana Adelina Bassas, que segueixen al capdavant del campionat de ‘Pre 2000’, categoria en què van ocupar la segona posició amb el seu Renault Clio.

La propera cursa del CERVH serà el 18 i 19 de maig pel ral·li d’Astúries.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments