Tot el que cal saber per seguir la 25a edició del Rallye de La Llana, primera prova del CERA 2024

La prova comptarà amb un total de 388 km dels quals 114 seran cronometrats

La llista d’inscrits és plena de pilots i vehicles de gran qualitat

El rebatejat Rallye de La Llana per la seva entrada a la Copa d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt perdent així la seva denominació catalana, viurà aquest cap de setmana la seva 25a edició. Des de la seva marxa de Sabadell i arribada a Ripoll l’any 2021 la prova ha anat creixent i fent passos endavant convertint-se ara en un dels ral·lis més importants del calendari.

Per aquest any el Motor Club Sabadell ha preparat gran quantitat de novetats per celebrar les bodes de plata de la prova. La primera i més notable ja la trobarem el primer dia de cursa amb sortida des de la Plaça Major de Vic, a l’epicentre de la capital d’Osona. Per seguir aquesta col·laboració amb l’escuderia osonenca, la primera i segona cronometrada del ral·li també serà en territori vigatà amb dues passades pel circuit d’Osona on s’espera una gran festa.

jose luis garcia skoda fabia rally2 llana
Nacho Mateo

La jornada on es decidirà el ral·li, la de dissabte, seguirà un esquema tradicional amb 3 bucles i trams a repetir. El primer dels tres és el bucle més peculiar, ja que començarà amb Coll de Santigosa, Coll de Bracons i tornarà a Santigosa sense passar per assistència ni repetir Bracons.

Després d’aquest primer tram, la prova canvia de localització, passant de l’est de Ripoll a l’Oest, direcció Berga. Els tres trams a disputar seran Alpens, La Nou i Coll de Merola, que serà l’últim tram de la prova i, qui sap, el que decidirà el vencedor.

Una llista amb molta qualitat

Amb un total de 104 inscrits 20 puntuaran per al CERA, 59 per al Campionat de Catalunya i 26 seran de regularitat.

L’actual subcampió de la copa d’asfalt Jorge Cagiao i el seu imponent Alpine A110, serà present obrint carretera als trams de La Llana. Un il·lustre que torna als trams amb un Ford Fiesta N5 és Miguel Fuster, el canari Enrique Cruz vol el títol estatal i per fer-ho estarà al volant d’un Ford Fiesta Rally2. Xavi Vidales i Jordi Hereu voldran repetir el triomf de la temporada passada davant de tota l’armada espanyola, mentre que Gil Membrado debutarà sobre l’asfalt amb el Ford Fiesta Rally2 molt a prop de casa seva.

Més noms que intentaran emportar-se el triomf de Ripoll seran els catalans Albert Orriols – Xevi Moreno al volant de l’Škoda Fabia Rally2 Evo, mentre que a bord d’un Hyundai i20 N Rally2 hi haurà Xavier Agustina – Pablo Sánchez o José Luis García – Jordi Forcada amb el nou Fabia RS Rally2.

Una de les curiositats d’aquest ral·li serà la presència de Borja i Dani Cue al volant d’un Ford Fiesta Rally3, un vehicle que quatre rodes motrius que competirà sol en la seva categoria.

Entre els dues rodes motrius trobem a Pau Navarro i Jan Rosa al volant del Hyundai i20 de la copa on van debutar al passat Sierra Morena sense gaire sort. Duel interessant entre els ocupants dels dos Peugeot 208 Rally4 entre Guillem Orriols – Isaac Pujol i Aleix Arcarons – Christian Gómez.

El pilot amb més triomfs a La Llana, Xavi Domènech tornarà a la sortida de la prova amb el Porsche 911 GT3 Cup acompanyat de Susanna Cercadillo, la parella del MCS lluitarà amb un altre Porsche, en aquest cas el de Trasserra – Zanini. Un altre tracció posterior serà el BMW M3 de Martínez – Larrosa.

La llista continua plena de noms i cotxes que segur faran gaudir a tot el públic assistent.

Mapa

Horaris

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments