El Rally Catalunya Costa Daurada Legend 2024 presenta el seu itinerari

La prova comptarà amb un itinerari mundialista per les carreteres del Baix Camp i el Priorat

L’associació entre el RACC i l’Escuderia Baix Camp, que enguany han unit els seus respectius ral·lis històrics, està perfilant el nou Rally Catalunya–Costa Daurada Legend, la quarta prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Vehicles Històrics, en les modalitats de Velocitat i Regularitat, també puntuable pel Campionat de Catalunya en ambdues categories.

El Rally Catalunya–Costa Daurada Legend se celebrarà els dies 7 i 8 de juny. En total, el ral·li constarà de 5 trams cronometrats diferents amb dues passades cadascun, acumulant un total de 106,56 km cronometrats, abastant les modalitats de Velocitat, Regularitat Esportiva i Regularitat. A més, s’inclourà la categoria Legend (d’exhibició, sense cronometratge).

Un itinerari exigent

ralli_catalunya_historic_porsche_taronja
Nacho Mateo

Les especials que tindran lloc seran les mateixes que han vist competir els vehicles del campionat mundial en anys anteriors. Amb Salou com a sortida i Reus com arribada de la prova, la jornada de divendres s’iniciarà amb dos trams ben coneguts per aficionats i pilots.

A les 18:03 h arrancarà la primera cronometrada del ral·li «La Mussara», i continuarà amb un altre tram ben conegut com és «Farena». Després d’una repetició dels mateixos trams ja de nit, la prova descansarà a Reus, on també arrancarà l’endemà.

El menú per dissabte es mou cap al Priorat amb tres trams a repetir en dues ocasions. La prova arrancarà amb «La Teixeta» a les 10:03 h del matí, i continuarà pel tram de «El Lloar – Bellmunt» i acabarà entre les vinyes de «Falset – Porrera».

La cita tarragonina clourà a la plaça de la Llibertat de Reus amb l’entrega de premis a les 19:30 h.

Passejant per la història

volant racc clàssic
RACC MotorSport

Per fer més atractiva la prova, s’ha creat una classificació especial anomenada “Volant RACC Clàssic”, en les modalitats de Regularitat i Regularitat Sport, oberta a qualsevol model que hagi participat en aquest trofeu promocional del RACC des de la seva creació el 1979 fins a l’any 1994.

A més, el matí del dissabte dia 8 se celebrarà en el Passeig Jaume I de Salou la “3a Trobada RACC de Cotxes Clàssics”, que en les seves dues primeres edicions va reunir més d’un centenar de vehicles clàssics.

Aquesta cita està oberta a qualsevol aficionat que vulgui viure la sensació d’estar en un parc tancat, pujar al podi de sortida del ral·li amb el seu vehicle i recórrer uns 60 km circulant en carretera tancada pel primer tram d’aquesta jornada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments