Ogier assalta el rècord de triomfs del Rally de Portugal i suma la 60a victòria de la seva carrera

Aprofitant l’abandonament de Kalle Rovanperä a la segona especial de dissabte, el pilot de Gap va dominar per adjudicar-se la 60a victòria de la seva carrera.

Dissabte a la tarda Ogier tenia mig triomf a la butxaca quan el seu principal rival del qual, Ott Tänak, ja s’acomiadava afirmant que seria difícil atrapar-lo si no patia cap problema mecànic. Conscient que ja no podia aspirar a la victòria, Ott Tänak va lluitar per sumar els punts del «Súper diumenge». Va aconseguir sumar més punts que el guanyador tot i no aconseguir la victòria, coses del nou sistema de puntuació.

Després d’haver guanyat fa tres setmanes a Croàcia, torna a pujar a dalt de tot del podi per davant de l’estonià per 7”9. A la Power Stage, Sébastien Ogier no va incórrer en més riscos acabant en 4t lloc sumant 2 punts extra. A això cal afegir el seu rècord de victòries a la prova, la sisena, que el converteix en el plusmarquista històric per davant de Markku Alén (5).

Thierry Neuville va completar el Top 3, a més d’un minut del líder, però sobretot amb el millor temps al Power Stage. Combinats amb els 18 de dissabte i els 5 del superdiumenge, marxa de Portugal amb 25 al sarró.

Rally_Portugal_Tänak_Hyundai_i20_rally1
Nacho Mateo

Adrien Fourmaux va fer un ral·li intel·ligent. El de Ford va veure durant la primera jornada que el Puma tenia poc a fer davant dels Toyota i els Hyundai i va jugar la carta de la regularitat. Va ser una estratègia que al final va donar els seus fruits, ja que Dani Sordo va tenir problemes a la primera cronometrada de diumenge i Adrien Fourmaux va aprofitar la situació per col·locar-se quart. Després va ampliar el seu avantatge per consolidar la seva posició i va registrar un altre bon resultat.

Al campionat, Thierry Neuville amplia el seu lideratge al capdavant i avantatja ara en 24 punts Elfyn Evans (110 a 86). Ott Tänak s’ha col·locat tercer (79), mentre que Adrien Fourmaux ha caigut al quart lloc (71). Sébastien Ogier és 5è (70).

Triomf català entre els WRC2

Rally_Portugal_2024_Jan_Solans_Toyota_Yaris_rally2
Nacho Mateo

A WRC2, Jan Solans i Rodrigo Sanjuan es van emportar un triomf de molt prestigi. En una prova on no va faltar cap dels «cocos» del campionat el català va saber aguantar el rimte dels de davant i aprofitar les seves errades per col·locar-se líder la nit de dissabte.

Després d’un emocionant estira i arronsa amb el seu principal rival pel triomf, l’irlandès McErlean, durant els quatre trams de diumenge el de Matadepera sumava el seu primer triomf a la categoria. Aquesta victòria també significa el primer èxit mundial del Toyota Yaris Rally2.

Nikolay Gryazin va acabar primer entre els Rally2 però el pilot de Citroën no es va embutxacar els punts per a la victòria ja que va decidir no comptabilitzar aquesta prova per a la temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments