Sis proves i sis guanyadors diferents al WRC2 aquest 2024

Sami Pajari va obtenir la seva primera victòria en la categoria WRC2 al volant d’un Toyota GR Yaris Rally2, després dels triomfs de Rossel, Solberg, Greensmith, Gryazin i Solans

Aquest triomf és especialment significatiu ja que és la sisena prova del WRC2 d’enguany, i ha tingut sis guanyadors diferents fins ara, reflectint la competitivitat de la temporada.

El pilot del Yaris Rally2 va tornar al primer graó del podi del WRC2 després del seu triomf al Rally Finlàndia de l’any passat, catapultant-se de l’11è al quart lloc de la classificació general del campionat.

Pajari va arribar diumenge amb una avantatge de 54,7 segons sobre Yohan Rossel i va poder adoptar un enfocament més conservador per a les cronometrades restants. Al final, el francès Rossel va reduir el seu avantatge a 32,3 segons, però tot estava controlat:

«Esperava un bon resultat després de la decepció a Portugal. Sabia que el ritme hi era i només havíem de posar-lo junts».

rossel citroen c3 rally2 sardenya2024

Tot i que la victòria va ser per a Pajari, va ser Rossel –conduint el seu Citroën C3 Rally2 més evolucionat i clarament millorat– qui va cridar més l’atenció durant el cap de setmana. Després de caure dissabte al 15è lloc de la general, va aconseguir vuit victòries consecutives de tram per superar Jan Solans i passar al segon lloc de la general a mig camí de la penúltima jornada. El francès fins i tot va aconseguir el 4t, 5è i 6è llocs absolut, per davant d’alguns Rally1, conduint d’una manera fantàstica.

La resposta de Solans es va donar diumenge al matí, amb el català lluitant amb el seu Yaris, guanyant tres de les quatre cronometrades del dia. Però va cometre un petit error i Rossel va guanyar per un avantatge de 7 segons, augmentant la seva avantatge sobre Solans a 23 punts en la general del campionat. Tot i aquesta errada, Solans va demostrar ritme lluitant amb tot un Rossel en plena remontada.

jan solans toyota yaris rally2 wrc sardenya
Francesc Rodríguez

Martin Prokop va obtenir el seu millor resultat en el WRC2, conduint el seu Škoda Fabia RS Rally2 a la quarta posició general, després de superar el polonès Kajetan Kajetanowicz en només 3,9 segons.

Pajari també va celebrar la glòria al campionat WRC2 Challenger, mentre que Armin Kremer va guanyar a la WRC Masters Cup.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments