Muniente – Louzao s’imposen amb autoritat al Rally Catalunya Costa Daurada Legend 2024

El Rally Catalunya – Costa Daurada Legend 2024 ha estat la primera edició organitzada conjuntament pel RACC i l’Escuderia Baix Camp

Els trams recorreguts en aquesta edició han passat per zones com el Priorat, La Mussara o La Teixeta

Aquest any, la competició ha comptat amb la participació de 109 equips, destacant-se per la seva diversitat i qualitat. El ral·li va incloure trams mítics de La Mussara o el Priorat, amb un total de 106,56 km de recorregut que es van disputar en modalitats de velocitat, regularitat, regularitat sport i legend. La prova va ser puntuable tant per al Campionat d’Espanya de Ral·lis per a Vehicles Històrics (CERVH) com per al Campionat de Catalunya, fet que va augmentar la seva rellevància i competència.

En la categoria de Velocitat, Manuel Muniente i Diego R. Louzao, conduint un BMW M3 E36, es van emportar la victòria, demostrant un domini indiscutible. Els segons classificats van ser Joan Riberas i Álvaro Menéndez amb un Porsche 911 SC, seguits de Jordi Ventura i Josep Autet amb un Ford Sierra RS Cosworth.

Rally_Catalunya_Costa_Daurada_Legend_2024_ Riberas Menéndez Porsche Porrera
Nacho Mateo

La primera etapa que constava de dos trams a repetir en dues ocasions al voltant de la mítica muntanya de La Mussara. Allí, Manuel Muniente – Diego R. Louzao guanyaven les tres primeres cronometrades, finalitzant aquest primer dia de cursa com a líders provisionals amb el seu BMW M3 E36. No obstant això, un millor crono de Jordi Ventura – Josep Autet (Ford Sierra RS Cosworth) en l’última cronometrada reduïa lleugerament la diferència entre tots dos a només 5,8 segons, mentre Joan Riberas – Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC Gr. 4) se situaven en tercera posició, però ja a 40 segons dels primers classificats.

Rally_Catalunya_Costa_Daurada_Legend_2024 Ventura Autet Ford Sierra Cosworth
Nacho Mateo

Per a la segona etapa disputada el dissabte, els trams recorrien La Teixeta i el Priorat on Muniente – Louzao no doanven opcions als seus rivals imposant-se en totes tres cronometrades. Aquesta autoritat va venir donada, en part, pels problemes de transmissió que van viure Ventura – Autet en el seu Ford Sierra. Joan Riberas – Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC Gr. 4), aprofitaven els problemes dels de Ford acabant en segona posició, sent també els més ràpids en Pre81.

Molta competència en Regularitat i Regularitat Sport

En la categoria de Regularitat Sport, Jaime Carbonell i Enrique Carbonell van destacar amb el seu Ford Sierra Cosworth 4×4, aconseguint el primer lloc. Francisco Martínez i José Manuel Villamayor, també amb un Ford Sierra Cosworth 4×4, van obtenir la segona posició, mentre que Jorge Fanlo i Daniel Robledillo, amb un Porsche 911 SC 3.0, van completar el podi.

Rally_Catalunya_Costa_Daurada_Legend_2024 regularitat bmw
Nacho Mateo

Pel que fa a la Regularitat, Darío José García i Emilio Pascual, amb un BMW 325i E30, van ser els guanyadors. Antonio Verdaguer i Antonio Grau amb un Porsche 944 Turbo van quedar en segon lloc, seguits de Carles Miró i Ivan Matavacas amb un Porsche 911 SC 3.0.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments