El Circuit de Barcelona – Catalunya centre de les polèmiques amb les Federacions

La Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i la Federació Catalana de Motociclisme (FCM) s’han unit per la impossibilitat d’utilitzar el Circuit de Barcelona-Catalunya per a les proves esportives de base

La missió de les federacions esportives, especialment les vinculades al motoresport, és promoure l’esport de base. Això inclou la necessitat de reclamar l’ús de les instal·lacions públiques en condicions accessibles per als seus federats. Les federacions de motociclisme i automobilisme consideren que aquestes instal·lacions, com el Circuit de Barcelona-Catalunya, són claus per a la formació i competició dels futurs esportistes.

En el comunicat, la FCM insta al Govern i als administradors del Circuit a escoltar les seves demandes. La federació destaca la importància de facilitar que les noves generacions d’esportistes tinguin l’oportunitat de competir i formar-se en una instal·lació que és referent mundial en el món del motoresport. La FCA argumenta que el Circuit ha d’estar compromès amb el desenvolupament de l’esport de base, oferint condicions favorables per a l’entrenament i la competició dels joves pilots.

Aquesta adhesió de la FCA a les reclamacions de la FCM posa de manifest la unitat del sector del motoresport a Catalunya en la seva lluita per garantir l’accés a les infraestructures necessàries per al desenvolupament de les disciplines esportives. Les dues federacions subratllen que l’ús del Circuit de Barcelona-Catalunya no només beneficia els esportistes, sinó que també contribueix a la promoció de l’esport a nivell local i internacional.

La situació actual impedeix que molts esportistes de base puguin utilitzar el Circuit per a les seves proves i entrenaments, la qual cosa, segons les federacions, frena el desenvolupament del talent local. La FCA i la FCM reclamen una solució immediata per part de les autoritats competents, demanant que es garanteixi l’accés a les instal·lacions en condicions adequades per als esportistes en formació.

La importància del Circuit de Barcelona-Catalunya com a epicentre del motor a nivell territorial és indiscutible, i les federacions catalanes d’automobilisme i motociclisme defensen que aquest ha de jugar un paper fonamental en el desenvolupament de l’esport base. Totes dues federacions expressen la seva disposició a col·laborar amb les autoritats per trobar solucions que permetin als joves esportistes gaudir de les millors condicions per al seu entrenament i competició.

Davant d’aquesta situació MotorEsport.cat es va ficar en contacte amb el Circuit de Barcelona – Catalunya per conèixer el seu parer i poder donar el seu punt de vista. Després de dos mesos, no hi ha resposta.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments