Piastri aconsegueix el seu primer triomf a la F1 en una polèmica cursa a Hongria

La Fórmula 1 té un nou guanyador. A Hongria, ha estat Oscar Piastri qui va estrenar el seu caseller, sortint des del segon lloc de la graella de sortida.

L’australià sorprenia a Lando Norris a la primera frenada per prendre el control de l’esdeveniment, però després va haver de fer front a l’estratègia del seu equip.McLaren va decidir posar el britànic en primer lloc durant la segona onada d’aturades a boxes, fet que va fer que Norris avances a Piastri. Després d’unes negociacions molt llargues que van durar diverses voltes entre el mur de boxes i el guanyador del Gran Premi de Miami, aquest finalment va acceptar retornar la posició al seu company en les voltes finals, permetent que el nadiu de Melbourne (Austràlia) guanyés el seu primer Gran Premi a la F1.

Darrere dels dos McLaren, Lewis Hamilton ha confirmat el bon estat de forma de Mercedes completant el podi, el número 200 per al britànic en la disciplina. Amenaçat per Max Verstappen, el set vegades campió del món va veure com el seu rival del 2021 intentava una maniobra temerària a la primera curva del circuit que va acabar amb una col·lisió entre els dos cotxes.

mclaren f1 hongria 2024
McLaren

El Red Bull de l’holandès ha volat a la roda davantera dreta del britànic, però ha aterrat miraculosament sense massa danys, fet que ha permès que l’holandès veiés la bandera a quadres en la cinquena posició, darrere de Charles Leclerc (Ferrari).

Verstappen també va destacar durant la cursa per les seves queixes a la ràdio, el tres vegades campió del món vigent va criticar l’estratègia del seu equip. És la primera vegada des de la seqüència Brasil-Mèxic-Aràbia Saudita el 2021 (tres victòries seguides per Hamilton) que s’enfronta a una sequera de tres Grans Premis consecutius.

Carlos Sainz (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull), George Russell (Mercedes), Yuki Tsunoda (RB) i Lance Stroll (Aston Martin) van acabar als punts. Tant el britànic com el mexicà van aprofitar al màxim l’estratègia de començar amb pneumàtics durs per pujar des del fons de la graella on es van quedar atrapats després dels seus respectius contratemps durant la classificació.

mercedes hamilton f1 hongria 2024

El proper cap de setmana es disputarà el Gran Premi de Bèlgica al circuit de Spa-Francorchamps.