Binotto fitxa per Audi

L’exdirector de l’equip Ferrari Mattia Binotto tornarà a la Fórmula 1 com a director d’operacions i director tècnic d’Audi a partir de l’1 d’agost. El seu nomenament arriba abans de la temporada de debut d’Audi el 2026, després de les sortides del conseller delegat de Sauber, Andreas Seidl (que va deixar McLaren per assumir aquest projecte) i del president Olivier Hoffmann.

Andreas Seidl va tenir un paper clau en l’inici del projecte, així com en la contractació del primer pilot d’Audi, Nico Hülkenberg, que s’incorporarà a Sauber amb un contracte de diversos anys a partir de l’any vinent. No obstant això, trobar un company d’equip adequat per a Hulkenberg ha estat un repte, amb l’opció Carlos Sainz que s’està prenent el seu temps per decidir el seu futur.

Actualment, el cotxe de Sauber de 2024, el C44, ha tingut problemes importants, sent l’únic equip sense punts aquesta temporada i amb un rendiment baix per problemes operatius. Potser aquests mals resultats van portar a aquestes sortides sorprenents.

Binotto portava a Ferrari des del 1995 i es va convertir en director de l’equip el 2019. Sauber, actualment l’únic equip sense punts aquesta temporada, es rebatejarà oficialment com a Audi el 2026.

«Estic molt content d’haver pogut reclutar Mattia Binotto per al nostre ambiciós projecte de Fórmula 1. Amb la seva àmplia experiència de més de 25 anys a la Fórmula 1, sens dubte podrà fer una contribució decisiva a Audi. El nostre objectiu és portar tot el projecte de Fórmula 1 a la velocitat de la F1 mitjançant estructures de gestió clares, responsabilitats definides, interfícies reduïdes i processos de presa de decisions eficients.

Gernot Doellner, CEO d’Audi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments