Abiteboul carrega contra els pilots amb programa parcial

En declaracions de Letònia posteriors al ral·li, Cyril Abiteboul va destacar que amb l’actuació d’Ott Tänak, i en menor mesura de Thierry Neuville, Hyundai va mantenir el lideratge en el campionat de constructors per un petit marge sobre Toyota, amb el belga mantenint-se al capdavant del campionat de pilots, tot i haver-se enfrontat a moltes dificultats com a primer cotxe a la pista.

Ott Tänak va aconseguir un excel·lent resultat, acabant en tercera posició i sent el més ràpid el Super Diumenge, però Cyril Abiteboul va fer una menció a Toyota, expressant la seva frustració per l’avantatge obtingut pels japonesos gràcies als pilots a temps parcial Kalle Rovanperä i Sébastien Ogier.

“Gairebé em fa vergonya quan miro l’esforç, el compromís, la passió que aquests pilots a temps complet estan posant i la manca de reconeixement i recompensa que reben per això”,

Preocupat per la manca de resultats que reben els pilots a temps complet en comparació amb els a temps parcial, en la comparació entre els diferents tipus de pilots, l’equip dels que fan el campionat temps complet està ‘perdent’ 2-6 contra els que ho fan a temps parcial.

Neuville Rally Letònia 2024 Hyundai i20 Rally1
Francesc Rodríguez

Només Thierry Neuville i Ott Tanak han guanyat curses alhora que són pilots a temps complet, però el problema d’Abiteboul és que sap que té millors pilots a temps complet, però no els té entre els a temps parcial.

Sempre han existit els pilots especialistes o que no corren tot el campionat, de fet Hyundai va ser qui més va institucionalitzar aquesta figura amb la seva entrada al WRC al 2014. En aquests moments tant el campionat de constructors com el de pilots estan molt igualats, independentment de si els pilots són a temps complet o parcial.

En el campionat de pilots, la probabilitat de victòria és més gran per a Hyundai que per a Toyota, si no hi ha sorpresa d’última hora i Ogier fa la resta del campionat.

Rallye_Monte-Carlo_2024_Hyundai
Nacho Mateo

Després del llarg regnat de Sébastien Loeb i Sébastien Ogier, des del 2018, només Toyota ha guanyat títols de pilots, però aquest any la balança sembla inclinar-se més cap a Hyundai, que mai ho ha aconseguit, però Abiteboul està frustrat amb l’enfocament de Toyota en el Constructors.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments