De Mévius aconsegueix el seu primer triomf absolut a la 40a edició de la Baja Aragón

La cursa comptava amb 800 quilòmetres de recorregut, dels quals 512 eren cronometrats, circulant per 35 municipis de Terol

Guillaume de Mévius i Mathieu Baumel, d’Overdrive Racing, van tenir un magnífic començament en la seva nova associació i van superar la calor i la pols a les exigents pistes de Terol, per aconseguir una victòria ajustada a la Baja Aragón, tercera prova de la Copa del Món de Bajas 2024.

El belga i el seu copilot allotjat a Andorra van guanyar les dues primeres etapes i van ser tercers a la tercera per acabar amb un marge de 6min 26,8s sobre els seus companys d’equip a Toyota, Rokas Baciuška i Oriol Vidal. No obstant això, De Mévius no està inscrit a la Copa del Món de Bajas, de manera que els valuosos punts per al primer lloc al campionat format per vuit proves van ser per a Baciuška.

Baja_Aragón_2024_Baciuska Vidal
Eloi Saez

Aquí estem al final de la cursa i hem guanyat, així que molt bé, molt content. És la primera vegada que corro amb Mathieu i la primera vegada que guanyo la general d’una cursa, així que ha estat un cap de setmana molt bo per a nosaltres. Ara estic desitjant fer el següent pas.

De Mévius

Ha estat un ral·li dur. Vam haver d’obrir les cronometrades de dissabte. Avui he conduït amb compte perquè pensava que havia punxat al principi. En els darrers 20 km, vaig punxar el pneumàtic del darrere i vaig conduir amb compte fins a la meta.

Baciuška

La parella portuguesa formada per João Ferreira i Filipe Palmeiro persegueix la glòria a la Copa del Món de Bajas i van completar els llocs del podi sumant punts per al segon lloc en el seu X-Raid Mini JCW Rally Plus.

Baja_Aragón_2024_ Joao Ferreria Mini Xraid
Eloi Saez

Vam perdre massa temps dissabte. No trobàvem el ritme adequat ni la bona posada a punt del cotxe i vam canviar algunes coses pel segon dia. Va ser molt dur, molt dur després que tothom hagués passat. És així. Fa marxada del joc. Però aconseguim acabar sense problemes».

El jove polonès Eryk Goczal es va inscriure tard pels punts de la Copa del Món de Bajas, però la decisió d’inscriure’s va ser encertada. Ell i Oriol Mena van oferir una actuació impressionant amb el Taurus T3 Max per acabar quarts a la general, sumar punts per al tercer lloc a la Copa del Món de Bajas i guanyar la categoria Challenger.

Vam guanyar la nostra categoria i vam acabar quarts a la classificació general. No puc estar més content. Vaig venir aquí per lluitar amb els millors i crec que el resultat demostra que cada cop som millors i que el meu somni d’entrar a la categoria T1 (Ultimate) està cada cop més a prop gràcies a les meves habilitats. Oriol ha fet una gran feina.

La tripulació catalana formada per Nani Roma i Alex Haro amb un Ford Ranger de Past Racing, va acabar cinquè a la general. Juan Cruz Yacopini i el seu copilot català, Dani Oliveras, van completar les sis primeres posicions i van sumar punts per a la quarta plaça de la general al tercer dels Toyota d’Overdrive Racing.

Baja_Aragón_2024_Nani Roma Ford Ranger T1
Eloi Saez

El pilot saudita Yazeed Al-Rajhi i el seu copilot alemany Timo Gottschalk van patir el trencament d’un pern del braç de la suspensió del darrere a la segona etapa i van perdre molt de temps respecte als líders. Es van recuperar de la millor manera possible per guanyar la tercera etapa, però el mal ja estava fet i el saudita va acabar la Baja molt a baix a la classificació, però segueix en la lluita pel títol aquesta temporada.

Victòria a la categoria Challenger i quart a la general per a Eryk Goczal

Eloi Saez

Mentre Eryk Goczal dominava la categoria Challenger i acabava quart a la general, Ghislain de Mévius i Johan Jalet, del G Rally Team, van acabar la prova en setena posició a la general i segons a la categoria Challenger en un OT3.

El belga va completar la prova un lloc per davant del cinc vegades guanyador del Ral·li Dakar Nasser Al-Attiyah i el seu copilot Edouard Boulanger, que no estaven inscrits per als punts però havien guanyat el Pròleg i havien arribat a estar quarts a la classificació general després la primera etapa de dissabte al seu Taurus T3 Max.

Miguel Toril i la seva copilot Rosa Romero van portar el seu Can-Am Maverick XRS Turbo RR de l’Escuderia JMP Racing a sumar el màxim de punts a la categoria SSV, encara que la victòria de la categoria durant el cap de setmana va ser per a la tripulació portuguesa de Gonçalo Guerriero i Jose Sa Pires, aquests no estaven inscrits per als punts de la Copa del Món de Bajas amb el seu Polaris RXR Pro R Sport.

La propera cursa de la copa del món de Bajas serà a Polònia del 23 al 25 d’agost.