Hayden Paddon acarona el títol de l’ERC 2024 guanyant el Rali Ceredigion

A falta d’una última prova a Polònia, Paddon compta amb 27 punts d’avantatge amb el segon classificat quan en queden 35 en joc

El pilot neozelandès Hayden Paddon va aconseguir la victòria al Rali Ceredigion 2024, setena prova del Campionat Europeu de Ral·lis. Aquesta victòria a Gal·les suposa el setè triomf en set curses per a set pilots diferents.

Paddon, a bord d’un Hyundai i20 N Rally2 de l’equip BRC Racing Team, va dominar la prova de principi a fi, consolidant el seu lideratge a la classificació general del campionat. La seva victòria al Power Stage, l’última especial del ral·li, li va valer cinc punts addicionals.

Un ral·li marcat per la pluja i l’emoció

Tot i comptar amb un còmode avantatge d’1 minut i 18,7 segons sobre el campió de l’ERC el 2019, Chris Ingram, a l’inici de l’última etapa, Paddon no ho va tenir fàcil. La pluja va fer acte de presència, complicant l’adherència a l’especial 13 i provocant la sortida de pista d’Ingram.

Tot i les difícils condicions, Paddon va mantenir la concentració i va aconseguir acabar amb una diferència d’1 minut i 47,3 segons sobre el segon classificat, Andrea Mabellini.

«Ha estat un gran cap de setmana. Tot ha anat com la seda. El mèrit és de l’equip per la manera com va posar a punt el cotxe, dels pneumàtics que van funcionar bé en condicions difícils i, per descomptat, del meu copilot.

Paddon

Franceschi completa el podi, Mabellini debuta

Andrea Mabellini during the FIA European Rally Championship in Aberystwyth, United Kingdom on August 30, 2024. // @World / Red Bull Content Pool // SI202408301688 // Usage for editorial use only //

El francès Mathieu Franceschi, a bord d’un Škoda Fabia RS Rally2, va completar el podi després d’una ajustada batalla amb el polonès Miko Marczyk. Franceschi va aconseguir superar Marczyk al Power Stage, relegant-lo a la quarta posició. Aquest resultat, a més, deixa Marczyk sense opcions de lluitar pel títol a l’última prova.

Per a Mabellini, aquesta segona posició suposa el seu primer podi a l’ERC. L’italià, que pilotava un Škoda Fabia RS Rally2 del Team MRF Tyres, va escalar fins a la segona plaça després de fer un gran temps al Power Stage.

Mathieu Franceschi during the FIA European Rally Championship in Aberystwyth, United Kingdom on August 30, 2024. // @World / Red Bull Content Pool // SI202408300784 // Usage for editorial use only //

Títols en altres categories

A la categoria ERC3, la victòria va ser per a Jakub Matulka, mentre que Filip Kohn, segon classificat, es va assegurar el títol de la categoria. A la categoria ERC4/Junior ERC, el títol provisional va anar a parar a Mille Johansson, després de la victòria a la prova de Max McRae.

L’última cita de l’ERC 2024 tindrà lloc a Polònia, amb motiu del Ral·li de Silèsia, de l’11 al 13 d’octubre. Paddon arribarà a la prova decisiva amb un avantatge de 27 punts sobre Franceschi, però amb un màxim de 35 punts en joc, el títol encara no està decidit.