Kalle Rovanperä s’imposa en un complicat Ral·li de Xile 2024

Kalle Rovanperä ha aconseguit la victòria al Ral·li de Xile, superant el seu company d’equip Elfyn Evans per 23,4 segons.

Amb aquest triomf, el pilot de Toyota torna a somriure després d’algunes proves sense gaire sort.

Rovanperä va tenir un diumenge tranquil, tot i les difícils condicions meteorològiques amb la presència de molta boira als trams, va aconseguir el segon millor temps en el súper diumenge mentre que Sébastien Ogier va destacar guanyant les quatre especials del dia, incloent-hi la Power Stage.

Ogier, que va demostrar un rendiment excel·lent, va sumar dotze punts al seu compte particular, set d’ells per la seva actuació en les especials dominicals i cinc més a la Power Stage, on va superar Rovanperä per només una dècima de segon.

Per la seva banda, Ott Tänak (Hyundai) va acabar tercer al ral·li i va sumar cinc punts més que el seu company d’equip Thierry Neuville, qui va finalitzar quart. Tot i això, Neuville continua liderant el campionat amb un marge de 29 punts.

Hyundai va patir en aquests terrenys relliscosos, veient-se superat pels Toyota en diverses fases del ral·li. Esapekka Lappi va haver d’abandonar després de la penúltima especial, perdent així l’oportunitat de sumar punts valuosos per a l’equip. Amb aquesta situació, Toyota s’acosta a Hyundai en el campionat de constructors, ara a només 17 punts de distància, quan queden dos ral·lis per disputar-se.

En el WRC2, Yohan Rossel va aconseguir la victòria amb el seu Citroën, assegurant el títol per a l’equip francès. Mentrestant, Oliver Solberg (Skoda), qui podria haver assegurat el títol amb una victòria, va acabar quart, veient com Rossel li retalla les distàncies i que Pajari podría prendre-li la corona en les curses que queden. A més, el paraguaià Diego Domínguez va celebrar un altre triomf que li ha donat el títol mundial del WRC3.

La propera cita serà del 17 al 20 d’octubre al Ral·li d’Europa Central, on es decidiran els següents capítols d’aquesta temporada del WRC.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments