Toyota torna a la Fórmula 1 amb una col·laboració tècnica amb Haas F1 Team

La marca japonesa farà una tornada més pausada i menys estrident que en la seva última aparició al gran circ on es van invertir molts diners amb poc èxit

Després de més d’una dècada fora de la Fórmula 1, Toyota torna al gran circ amb una associació tècnica amb l’equip Haas F1 Team, en col·laboració amb Toyota Gazoo Racing (TGR), el seu departament especialitzat en motoresport i recerca.

Aquesta aliança busca aprofitar els recursos i coneixements compartits per millorar el rendiment de Haas, mentre Toyota continua desenvolupant les seves capacitats tècniques dins del món de la F1.

Una nova etapa per Haas i Toyota

L’última participació de Toyota com a fabricant a la Fórmula 1 va finalitzar el 2009 després de vuit temporades, durant les quals van aconseguir 13 podis i el seu millor resultat al campionat de constructors va ser una quarta posició. Ara, gràcies a aquest acord, Toyota es reincorpora a la F1, encara que no com a fabricant, sinó com a soci tècnic d’un dels equips més joves de la graella, Haas, que va debutar el 2016.

Segons l’acord, Haas i TGR compartiran coneixements tècnics, recursos de fabricació i experiència en disseny, tot mantenint l’associació de Haas amb Ferrari, que seguirà proveint motors i altres components essencials. Això permetrà a Haas aprofitar la infraestructura i tecnologia de Toyota per millorar el desenvolupament del seu monoplaça, i a Toyota obtenir noves perspectives tecnològiques mitjançant la seva participació indirecta a la Fórmula 1.

Objectius conjunts: competència i desenvolupament

Ayao Komatsu, director de l’equip Haas F1, es mostra entusiasta amb aquesta nova col·laboració:

“Tenir un líder global com Toyota treballant al nostre costat és una gran oportunitat per accelerar el nostre desenvolupament i augmentar la nostra competitivitat dins de la Fórmula 1. Això no només beneficiarà Haas en la seva cerca de millorar el rendiment, sinó que també donarà a Toyota una plataforma per continuar desenvolupant les seves capacitats d’enginyeria i innovació en l’àmbit del motoresport.

El president de Toyota Gazoo Racing, Tomoya Takahashi, també ha expressat la seva satisfacció amb l’acord, destacant la voluntat de Toyota de contribuir al desenvolupament de pilots, enginyers i mecànics en col·laboració amb Haas. Aquesta aliança, segons Takahashi, no només enfortirà Haas dins de la F1, sinó que també servirà per millorar les capacitats internes de Toyota en un entorn competitiu tan exigent com la Fórmula 1.

Més visibilitat per Toyota a la F1

A partir del proper Gran Premi dels Estats Units a Austin, el logotip de Toyota Gazoo Racing apareixerà als monoplaces de Haas, pilotats per Nico Hülkenberg i Kevin Magnussen. Això marcarà el retorn visible de la marca japonesa a la Fórmula 1 després de més de deu anys d’absència.

Haas, actualment setè al campionat de constructors, espera que aquesta associació els ajudi a continuar lluitant per posicions més competitives a la graella.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments