Gran final del Fanatec GT World Challenge Europe al Circuit de Barcelona-Catalunya

El Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS va celebrar una espectacular edició de la Sprint Cup al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb una gran assistència superant les 23.000 persones durant els tres dies del Festival de la Velocidad de Barcelona-Legado María de Villota.

La Sprint Cup va veure com el Winward Racing Team, amb Lucas Auer i Maro Engel, aconseguia mantenir la primera posició en el campionat. Tot i un quart lloc en la cursa final, van ser capaços de defensar-se dels tres vegades campions de la Sprint Cup, Dries Vanthoor i Charles Weerts (Team WRT), que van trencar la seva ratxa de cinc podis consecutius. Els resultats no van ser els esperats per aquests últims, amb un novè lloc dissabte i una setena posició diumenge, fet que els va deixar com a subcampions.

Sven Müller i Patric Niederhauser, del Rutronik Racing, van dominar la cursa final amb el seu Porsche 911 GT3 R, després d’haver-se quedat en segona posició en la jornada anterior. El Comtoyou Racing va aconseguir un merescut segon lloc, mentre que Benjamin Goethe i Tom Gamble (Garage 59) van completar el podi.

Fanatec GT2 European Series

L’equip local, NM Racing Team, va protagonitzar una emocionant victòria en la segona cursa de les Fanatec GT2 European Series. Andy Cantu i Jörg Viebahn van dominar la prova, tot i les darreres voltes d’infart, on l’equip RTR Projects va pressionar fins al final. Martin Koch i Reinhard Kofler, del MZR Motorsportzentrum-Ried, van aconseguir el tercer lloc, però van assegurar-se el campionat en la categoria Pro-Am.

Lamborghini Super Trofeo

En el Lamborghini Super Trofeo, Amaury Bonduel va demostrar el seu domini amb una cinquena victòria, després de ser desqualificat el dia anterior. Egor Orudzhev i la parella Oliver Söderström-Largim Ali van completar el podi. L’accident múltiple i les diverses penalitzacions van marcar la jornada, amb Orudzhev emportant-se la victòria formal de l’última cursa.

McLaren Trophy

El SMC Motorsport va mantenir la seva presència al podi, aconseguint una doble celebració. Adalberto Baptista i Tommy Pintos van guanyar la prova, seguits per Gonzalo de Andrés i Alejandro Geppert, que ja s’havien proclamat campions del campionat el dia anterior. Aquest triomf va ser una manera excel·lent de tancar la temporada per l’equip.

Què són les GT World Challenge?

El GT World Challenge Europe, anteriorment conegut com Blancpain GT Series, és un campionat destinat a grans turismes sota reglament GT3. Aquest campionat volia recuperar elements del Campionat FIA GT, que van ser eliminats en la transició cap al Campionat Mundial de GT, com curses de llarga durada (normalment de 3 hores), diferents categories que combinen pilots professionals i amateurs, curses de velocitat (Sprint) i de resistència (Endurance) i la inclusió de les prestigioses 24 Hores de Spa com a cursa més important de la temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments