La FIA reobre la investigació sobre la victòria de Rossel a Xile i deix el títol del WRC2 enlaire

Europa Central i el Japó dictaran sentència, però l’organisme internacional també hi pot dir la seva

La victòria de Yohan Rossel al Rallye de Xile en la categoria WRC2, celebrat fa dues setmanes, està en dubte després de la reobertura d’una investigació per part de la FIA. El motiu d’aquesta revisió és la decisió dels comissaris de concedir a Rossel un temps «tipus» en l’onzè tram, una especial tallada per la boira i la pols, que va dificultar molt les condicions de conducció.

En aquella especial, Rossel havia avançat Oliver Solberg, qui va patir una punxada. Rossel es va veure obligat a aturar-se gairebé completament a causa de la visibilitat molt reduïda. Com a resultat, la FIA li va assignar un temps 40 segons millor que el temps establert inicialment. No obstant això, l’equip rival, Tok Sport, va apel·lar immediatament la decisió, argumentant que el temps donat era massa favorable per a Rossel. Tot i això, la reclamació va ser rebutjada en primera instància.

Recentment, Andrew Wheatley, director de rallyes a la FIA, ha demanat reobrir el cas després de la presentació de noves proves, incloent-hi vídeos i dades de seguiment GPS que no estaven disponibles en el moment de la decisió inicial. Els comissaris esportius han decidit revisar la seva resolució i han convocat Rossel, el seu equip i representants de la FIA per a una nova audiència, en una data encara per determinar.

Si Rossel perd aquesta victòria, les seves possibilitats de guanyar el títol de WRC2 s’evaporaran, fins i tot si guanya al Rallye d’Europa Central. Aquest gir beneficiaria directament Oliver Solberg, qui es convertiria en el principal favorit per al títol, depenent únicament del resultat de Sami Pajari al Ral·li del Japó. Amb aquesta decisió, Solberg podria sumar tres punts addicionals i forçar Pajari a acabar, com a mínim, segon al Japó per mantenir vives les seves opcions.

Cal recordar que la mare d’Oliver Solberg, Pernilla Solberg, és l’actual directora de la comissió de ral·lis de la FIA, i ha estat aquest propi organisme qui ha reobert el cas. Veurem com acaba,

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
feresc13
3 Dies fa

La mamma t’ho arregla piccolo Oliver.