Mabellini guanya per primer cop a Polònia, Paddon doble campió d’Europa de ral·lis

La temporada ha arribat al seu final amb 8 vencedors diferents en 8 proves

El neozelandès Hayden Paddon ha culminat una temporada brillant en el Campionat Europeu de Ral·lis 2024 en acabar tercer al Ral·li de Silèsia. Aquesta posició ha estat suficient per assegurar-li el seu segon títol consecutiu de l’ERC, amb John Kennard com a copilot i al volant del seu Hyundai i20 N Rally2. Paddon, que arribava a la prova amb un avantatge important sobre el francès Mathieu Franceschi, ha aconseguit el títol sense prendre riscos innecessaris.

Andrea Mabellini ha estat el guanyador del ral·li, obtenint la seva primera victòria a l’ERC amb Virginia Lenzi com a copilot. Aquesta victòria ha estat una fita significativa per Mabellini, que es converteix en el vuitè guanyador diferent de la temporada. Jon Armstrong, amb el suport de Motorsport Ireland Rally Academy, ha completat el podi amb una destacada segona posició després de remuntar des de la setena plaça.

Paddon: prudència i títol al sarró

Després de guanyar dues cronometrades i superar moments complicats, Paddon va optar per no arriscar-se en la lluita pel títol, assegurant-se d’acabar entre els vuit primers, suficient per consolidar la seva corona de campió.

Durant la penúltima especial, Paddon va cometre dos errors que gairebé comprometen la seva carrera, però aconseguia mantenir-se en pista: «Hem tingut una aventura, vam sortir de la línia i ens vam quedar encallats. Després vam cometre un altre error en una cruïlla, però estem aquí».

Mabellini: primera victòria europea

Per Andrea Mabellini, la victòria ha estat un gran èxit personal: «Els últims 11 quilòmetres han estat els més llargs de la meva vida«, va declarar emocionat en acabar la prova. Mabellini ha culminat l’ascens de categories, després de començar entre els Rally5 i Rally4, abans de passar al Rally2.

Jon Armstrong, pilot del Ford Fiesta Rally2, va acabar segon després de superar Paddon en l’última especial. Armstrong va fer l’escratx en dos trams, incloent la Power Stage, per aconseguir el seu primer podi a l’ERC. El pilot polonès Miko Marczyk, amb Michelin, va acabar quart, assegurant-se la tercera plaça en la classificació final del campionat.

Mathieu Franceschi, rival directe de Paddon pel títol, va acabar cinquè, consolidant la seva segona posició al campionat. Yoann Bonato, que tornava després de recuperar-se d’una greu lesió, va completar el ral·li en sisena posició.

El suec Mille Johansson va aconseguir la victòria en la categoria ERC3 amb el seu Ford Fiesta Rally3, mentre que Calle Carlberg va guanyar a l’ERC4 i ERC Júnior amb el seu Opel Corsa Rally4.