COTA marca l’inici de la gira americana de la F1 amb el duel entre Red Bull i McLaren

Després de tres setmanes de pausa, la Fórmula 1 torna a l’acció amb tres curses consecutives a Amèrica: els Grans Premis dels Estats Units, Mèxic i Brasil.

El Circuit de les Amèriques (COTA), ubicat a Austin, Texas, ha estat reasfaltat en algunes zones i es preveu que tant Red Bull com McLaren presentin les últimes millores de la temporada per lluitar pel títol. Lando Norris podria repetir l’èxit aconseguit a Singapur, després d’una cursa sorprenent.

El Gran Premi de Singapur va ser un revés inesperat per a Red Bull, tot i que Max Verstappen va aconseguir mitigar els danys. Ara, l’equip de Christian Horner tem que la distància amb McLaren continuï creixent. Tot i que Verstappen està liderant el campionat de pilots, aquest podria ser l’últim gran any de Red Bull, amb un futur incert per al 2025.

Checo Pérez, per la seva part, ha estat lluny del rendiment esperat, la qual cosa ha complicat les opcions de Red Bull en el campionat de constructors, especialment en comparació amb la forta aliança entre Lando Norris i Oscar Piastri a McLaren, que s’ha mostrat molt consistent.

Ferrari i Mercedes lluiten pel tercer lloc

Una altra batalla destacada a COTA serà entre Ferrari i Mercedes. Tot i que l’equip italià sembla tenir avantatge, George Russell i Lewis Hamilton continuen pressionant amb un Mercedes que ha millorat a mesura que ha avançat la temporada.

Ferrari, amb Charles Leclerc i Carlos Sainz, té l’objectiu d’acabar la temporada amb força per preparar-se per al 2025, especialment millorant la gestió dels pneumàtics, una debilitat en algunes curses clau.

Aston Martin, un equip que ha tingut dificultats aquesta temporada, espera introduir noves millores per acabar la gira americana amb un millor rendiment.

Substitució de Ricciardo per Lawson

Aquest Gran Premi també serà especial per a Liam Lawson, que substituirà a Daniel Ricciardo després de la seva marxa. Lawson, que ja va debutar el 2023, competirà amb el Visa Cash App RB, però la seva continuïtat per al 2025 encara és incerta.

Format Sprint i estratègies a seguir

f1 red bull canadà mclaren

El Gran Premi dels Estats Units comptarà amb el format Sprint, amb només una sessió d’entrenaments lliures abans de la classificació de divendres. Això implica que els equips hauran de gestionar millor la durabilitat dels pneumàtics i la mecànica.

Neumàtics i reasfaltat

Pirelli ha seleccionat els compostos C2, C3 i C4 per a la cursa. Tot i ser els mateixos utilitzats en edicions anteriors, el reasfaltat de les zones entre les corbes 9 i 12 i les corbes 16 i 3 podria alterar l’abrasivitat de la pista. El nou asfalt és més suau, cosa que podria afavorir el compost dur, però aquesta dinàmica no es coneixerà del tot fins a la cursa de diumenge. A més, COTA és conegut per les seves oportunitats d’avançaments, especialment en la recta posterior i el sector de corbes tècniques que la precedeix.

Horaris

Divendres 18 d’octubre
19:30h – Entrenaments lliures 1
23:30h – Classificacions Sprint

Dissabte 19 d’octubre
20:00h – Sprint

Diumenge 20 d’octubre
00:00 – Classificacions
21:00h – Gran Premi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments