La FIA confirma la victòria de Rossel a Xile

La victòria de Yohan Rossel entre els pilots del WRC2 al Ral·li de Xile ha estat confirmada després d’una audiència amb la FIA.

La controvèrsia es va originar a l‘onzena especial, on Rossel es va veure afectat per la pols que va generar Oliver Solberg quuan va haver de canviar un pneumàtic. A causa d’això, els comissaris van assignar un temps nominal a Rossel, 40 segons més ràpid que el seu temps real, cosa que va generar queixes.

L’equip Toksport, al·legant que aquesta decisió va afavorir Rossel, que finalment va guanyar la cursa, va protestar. Solberg, que va acabar en quarta posició, es va veure perjudicat per la decisió. Inicialment, el recurs va ser rebutjat, però setmanes després, es van aportar noves proves, incloent imatges a bord del cotxe de Rossel, cosa que va portar la FIA a reobrir el cas.

Ahir, es va dur a terme una audiència virtual amb representants de DG Sport, Citroën Racing i la FIA, per revisar les noves proves. Malgrat això, els comissaris van decidir mantenir la decisió original, validant així la victòria de Rossel.

Si Rossel guanya aquest cap de setmana el Ral·li de Centre Europa, Solberg quedarà eliminat de la lluita pel títol. Irònicament, el francès ha arrencat una roda en la segona cronometrada del ral·li i ha perdut més de 30 segons. Tot està per decidir.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments