Fernando Alonso arriba als 400 Grans Premis aquest cap de setmana a Mèxic

L’asturià arriba als 400 Grans Premis després de dues dècades competint amb diverses generacions de pilots i cotxes

Fernando Alonso arribarà a una fita històrica aquest cap de setmana al Gran Premi de Mèxic 2024 en complir 400 caps de setmana a la Fórmula 1, amb 397 curses completades. Des del seu debut el 2001 al GP d’Austràlia, l’asturià ha competit en diferents èpoques de la F1, enfrontant-se a figures mítiques com Michael Schumacher i Kimi Räikkönen, així com les noves generacions de pilots com Max Verstappen i Oscar Piastri, que ni tan sols havia nascut quan Alonso va començar la seva carrera.

Durant més de dues dècades, Alonso ha corregut per cinc equips diferents i ha competit amb tres tipus de motors: V10, V8 i V6 híbrids. Ha sigut partícip d’alguns dels moments més memorables de la F1, com el seu famós avançament a Michael Schumacher al revolt 130R de Suzuka el 2005 o la seva sortida espectacular al GP d’Espanya del 2011 celebrat al Circuit de Barcelona Catalunya, quan va superar els dos Red Bull.

Alonso compta amb un impressionant palmarès de 32 victòries, 106 podis, 22 pole positions i dos títols mundials (2005 i 2006). Tot i els seus èxits, l’asturià ha reconegut que li hauria agradat sumar algun títol més al seu currículum:

És bonic, però hauria preferit disputar la meitat d’aquestes curses i guanyar un altre campionat. Aquest cap de setmana, amb l’Aston Martin per sota de les expectatives, serà complicat per a ell engrandir el seu palmarès.

Pel que fa al seu futur, Alonso, que ja ha complert els 43 anys, ha expressat la seva intenció de continuar corrent durant uns quants Grans Premis més:

«Encara en faré uns 40 o 50 més en els pròxims dos anys».

Amb el seu contracte amb Aston Martin fins al 2026, Alonso tindrà l’oportunitat de continuar competint fins als 45 anys, i qui sap si aconseguirà aquell desitjat tercer títol mundial que persegueix des del 2006.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments