Tot a punt per al GP de Mèxic: alçada, velocitat i passió

L’Autódromo Hermanos Rodríguez acull la Fórmula 1 en un escenari únic per la seva gran altitud i les velocitats de rècord.

La Formula 1 continua la seva gira americana amb el Gran Premi de Mèxic, que serà la vintena prova de la temporada 2024. La Ciutat de Mèxic ha acollit aquesta competició un total de 24 vegades, la primera el 1963, i ha estat una cita ininterrompuda al calendari des de 2015. El circuit de l’Autódromo Hermanos Rodríguez, que acull aquesta competició, és especial per diverses raons que posen a prova les capacitats dels pilots i dels monoplaces.

Una de les seves principals característiques és la gran altitud a la qual es troba: el circuit està situat a 2.300 metres sobre el nivell del mar, cosa que afecta la densitat de l’aire i, per tant, el rendiment aerodinàmic dels vehicles. A aquesta altura, els cotxes han de configurar-se amb un paquet aerodinàmic similar al de circuits com Mònaco, però alhora aconsegueixen velocitats màximes comparables a les de Monza o Bakú gràcies a la llarga recta de 1,2 quilòmetres, la segona més llarga del calendari després de la de Bakú.

Un altre dels atractius del traçat és el famós «estadi» situat al tercer sector del circuit, on els aficionats mexicans creen una atmosfera espectacular. Aquí, els pilots circulen enmig d’una graderia envoltant abans de sortir a la recta de meta.

Com en altres edicions, el circuit de Mèxic comptarà amb tres zones de DRS: la primera, a la recta de sortida/meta; la segona, després del primer revolt; i la tercera, just abans de l’entrada a l’estadi.

Pel que fa als pilots actuals, només Lewis Hamilton (2016, 2019) i Max Verstappen (2017, 2018, 2021, 2022, 2023) han aconseguit guanyar aquesta prova en el passat. Verstappen, amb cinc victòries, ostenta el rècord del Gran Premi. A més, el rècord de volta ràpida actual pertany a Valtteri Bottas, que va aconseguir un temps d’1:17.774 durant la cursa de 2021.

Horaris

Divendres 25 d’octubre

20:30 h – Entrenaments lliures 1

Dissabte 26 d’octubre

00:00 h – Entrenaments lliures 2
19:30 h – Entrenaments lliures 3
23:00 h – Classificacions

Diumenge 27 d’octubre

21:00 h – Gran Premi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments