Neix el PIAM, una nova porta d’entrada dels joves al món de la competició

El dia 2 d’agost es celebrarà l’eslàlom per seleccionar el pilot per participar al 5è Memorial Abel Puig

WRC Management conjuntament amb l’Institut de La Segarra i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Automobilisme i l’Escuderia Mollerussa, han creat un nou programa per a formar nous mecànics i enginyers per al món de la competició alhora que busca atreure nous talents com a pilots.

El PIAM (Programa d’Innovació i Aprenentatge en el Motorsport) és una iniciativa per ajudar en l’aprenentatge en el món del motor i enfortir el futur de la competició amb nous mecànics, enginyers i pilots. Aquest programa està dirigit als estudiants del grau d’electromecànica, amb l’objectiu de proporcionar-los una formació pràctica i integral en el món de la competició automobilística.

Durant el 5è Memorial Abel Puig, que tindrà lloc el 7 de setembre, els estudiants tindran l’oportunitat de formar part d’un equip de ral·li com a mecànics. D’aquesta manera participaran en totes les fases d’una competició real: preparació prèvia del vehicle, assistència tècnica durant la prova i tasques post competició. Això permetrà als alumnes adquirir coneixements pràctics i experiència directa, vivint de primera mà el dia a dia d’un equip de competició.

Trobant joves pilots

Rallye_Monte-Carlo_2024_Assistència
Nacho Mateo

A més, amb l’objectiu de descobrir nous talents i donar oportunitats a joves pilots de casa nostra, el divendres 2 d’agost s’organitzarà una selecció de pilots oberta a persones d’entre 18 i 30 anys que mai hagin tingut llicència. Aquest procés comptarà amb la presència d’un instructor reconegut que guiarà els participants per ajudar-los a treure el millor rendiment.

El guanyador de la selecció tindrà l’oportunitat de participar gratuïtament al 5è Memorial Abel Puig com a pilot de l’equip creat per aquesta ocasió, acompanyat per un copilot experimentat que facilitarà la seva tasca durant la competició.

La inscripció en aquesta selecció té un cost de 89€ i per participar és imprescindible disposar del carnet de conduir de classe B. El nombre màxim de participants és de 80, no obstant això, es requerirà un mínim de 20 inscrits perquè la selecció pugui dur-se a terme.

La selecció consistirà en un eslàlom de dues voltes; la primera servirà per al reconeixement del traçat i la segona serà la cronometrada. El guanyador es determinarà pel temps més ràpid en completar el recorregut, tenint en compte les penalitzacions que puguin aplicar-se.

Més informació.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments