Williams baixa a Sargeant i seu a la jove promesa argentina Franco Colapinto

Franco Colapinto, actual 6è de la Fórmula 2, competirà en els darrers nou Grans Premis amb l’equip britànic.

Logan Sargeant, de nou implicat en un fort accident aquest cap de setmana a Zandvoort durant els entrenaments lliures 3, no acabarà la temporada amb Williams. Els múltiples errors del nord-americà i les reiterades actuacions deficients ja feia mesos que l’amenaçava.

Si l’extensió de contracte d’Alex Albon i el fitxatge de Carlos Sainz per al 2025 ja havien confirmat el seu futur a la Fórmula 1, Logan Sargeant no va convèncer James Vowles i el seu equip que van perdre la paciència fins i tot abans d’acabar la temporada. Per tant, l’aventura entre Sargeant i Williams acaba després de 36 Grans Premis, amb només un punt anotat durant el GP dels Estats Units 2023.

Colapinto, el sorprenent substitut

D’altra banda, la identitat del seu substitut és una sorpresa que pocs van veure venir: Williams confiarà en un pilot de la seva acadèmia, Franco Colapinto, del Gran Premi d’Itàlia i durant la resta de la temporada 2024. El pilot de 21 anys, actualment 6è del campionat de Fórmula 2, debutarà, doncs, a la Fórmula 1, després d’haver participat als entrenaments lliures 1 a Silverstone amb l’equip britànic. El natural de Buenos Aires serà el primer argentí a iniciar un Gran Premi de Fórmula 1 des de Gaston Mazzacane el 2001. Portarà el dorsal 43 durant els nou Grans Premis que queden al calendari.

franco colapinto

És un honor debutar a la Fórmula 1 amb Williams. L’equip té una història extraordinària i una missió per tornar al primer pla de la qual no puc esperar per formar part. Arribar a la F1 a mitja temporada requerirà una gran corba d’aprenentatge, però estic preparat per al repte i estic totalment centrat a treballar el màxim possible amb l’Àlex i l’equip perquè això sigui un èxit.

Franco Colapinto.

Reemplaçar un pilot a mitja temporada no és una decisió que hem pres a la lleugera, però creiem que ofereix a Williams la millor oportunitat de lluitar pels punts fins al final de la temporada. Acabem de fer una millora significativa al cotxe i hem d’aprofitar al màxim totes les oportunitats per aconseguir punts en una batalla molt ajustada al mig de la graella. També creiem a invertir en els nostres joves pilots dins de la Williams Racing Driver Academy, i Franco té una oportunitat fantàstica de demostrar de què és capaç durant les últimes nou rondes de la temporada. »

James Vowles, director de l’equip de Williams

James Vowles, però, va voler agrair a Logan Sargeant el seu compromís durant tota la temporada i mitja que va passar amb Williams.

«Sens dubte, això és molt difícil per a Logan, que ho ha donat tot al llarg de la seva carrera a Williams, i volem agrair-li el seu esforç i actitud positiva. Logan segueix sent un pilot amb talent i el donarem suport per continuar la seva carrera en el futur. Sé que Franco té un gran potencial, i no podem esperar a veure què pot fer a la Fórmula 1».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments