Jürgenson, del videojoc a campió del JWRC 2024

Aquest èxit li proporciona una oportunitat per competir al WRC2 el 2025

Romet Jürgenson, pilot de la FIA Rally Star, ha aconseguit el títol del Campionat Junior WRC 2024 després de completar una temporada excepcional a nivell mundial. Acompanyat pel seu copilot Siim Oja, Jürgenson va tancar la seva campanya amb una segona posició a la categoria Rally3 en el duríssim Ral·li Acròpolis, cosa que li va assegurar el campionat per un marge de 28 punts.

El viatge de Jürgenson fins al títol va començar amb el programa de detecció de talents anomenat FIA Rally Star, on es va destacar al guanyar la Final Europea el gener de 2022, després d’haver-se classificat mitjançant proves al videojoc WRC9. Aquesta victòria li va valer un lloc a la temporada de formació FIA Rally Star 2023, on va ser present, entre d’altres proves, al RallyRACC Catalunya Costa Daurada on la seva velocitat i agressivitat ens va deixar a tots bocabadats. El gran paper la temporada passada li va garantizar la seva entrada al Junior WRC el 2024.

Des del seu segon lloc a Suècia al febrer en la cita inaugural d’una de les edicions de la Júnior amb més nivell i més pilots, Jürgenson va demostrar la seva superioritat al llarg de la temporada, amb la victòria a Croàcia que el va colocar líder del campionat. Malgrat els 11 pilots que van arribar al Ral·li Acròpolis amb opcions de títol, Jürgenson va mantenir el cap fred i, tot i un problema amb les punxades que el va relegar a la segona posició a l’última etapa, va sortir com a campió.

Taylor Gill, vencedor del Junior WRC a Finlàndia, va veure les seves esperances de títol truncades quan, durant el segon dia de competició a Grècia, una col·lisió amb una roca va danyar el braç de suspensió del seu Fiesta Rally3. Tot i això, Gill i el seu copilot Daniel Brkic van lluitar fins a l’últim moment, acabant en vuitena posició.

L’èxit de Jürgenson no només subratlla el seu potencial futur, sinó que també valida l’objectiu del programa FIA Rally Star d’identificar i desenvolupar joves talents a través de seleccions a nivell mundial. L’anticipada victòria del títol per part de Jürgenson, un any abans del previst, és un testimoni de l’eficàcia d’aquest programa.

Amb aquest triomf, Romet Jürgenson es posiciona com una de les futures estrelles mundial de ral·lis, i es prepara per una nova etapa competint al WRC2, on tindrà l’oportunitat de continuar demostrant el seu talent.

«Ha estat un repte dur, amb tots els obstacles que se’ns han presentat en algun moment, punxades, pedres, calor, pols, de tot, però ho hem superat i hem arribat a la meta amb la corona de campió, així que és genial. El que més m’enorgulleix és que tantes llegendes hagin guanyat aquesta categoria: Sébastien Ogier, Craig Breen, Sébastien Loeb i tants d’altres. Estar entre ells és tan bo que em quedo sense paraules. Com estonià, m’agrada mantenir els peus a terra, així que tractaré el WRC2 com un any d’aprenentatge. En algun moment hauré de demostrar la meva velocitat, però fer alguna cosa gran l’any vinent serà difícil. Els quatre pilots del FIA Rally Star han estat molt bé aquesta temporada. Taylor i jo tenim una mica més d’experiència, però en Jose i en Max han demostrat que mereixien ser aquí, només van tenir alguns ral·lis desafortunats. La feina que hem fet abans de cada prova amb l’equip FIA Rally Star i els esforços que hem realitzat han marcat la diferència, però també els meus patrocinadors personals, que m’han permès participar en altres curses entre les meves sortides al Júnior WRC, cosa que m’ha ajudat molt. Ott Tänak és un dels meus ídols, vaig estar d’espectador a Catalunya quan es va proclamar campió del món el 2019. Jo era el fan amb la bandera onejant i ara ell és aquí felicitant-me. És una bogeria, però no estaria aquí sense el programa FIA Rally Star, així que gràcies a tothom.

Romet Jürgenson

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments