Nou decret per a vehicles històrics: més senzill i accessible

El nou decret elimina burocràcia i facilita l’accés dels vehicles clàssics a zones de baixes emissions, mentre protegeix el seu ús ocasional i la seva conservació històrica.

El Consell de Ministres ha aprovat un nou Real Decret sobre Vehicles Històrics, que substitueix la regulació anterior de 1995. Aquesta nova normativa, que entrarà en vigor l’1 d’octubre, simplifica els tràmits i redueix els costos, facilitant que milers de vehicles clàssics puguin obtenir el reconeixement com a històrics amb més facilitat.

Principals millores del decret

Entre les millores destaca l’eliminació de diversos tràmits. Els vehicles originals amb la ITV vigent, coneguts com a grup A, podran accedir a la classificació de Vehicle Històric de manera més àgil, mantenint la matrícula actual. Així mateix, es crea un grup B, per a vehicles importats o sense documentació, amb un procés simplificat.

El procés s’ha dissenyat per garantir la mobilitat dels vehicles històrics fins i tot en zones de baixes emissions (ZBE), però limitant el seu ús a 96 dies per any, assegurant així que no es converteixin en vehicles d’ús diari, d’acord amb la filosofia de conservació promoguda per la Federació Espanyola de Vehicles Antics (FEVA).

Un altre avenç significatiu és la reversibilitat del procés en cas que el propietari decideixi retirar el vehicle de la classificació històrica, i la possibilitat de recuperar matrícules antigues, incloent-hi les lletres provincials originals.

Amb aquesta nova regulació, es facilitarà que els propietaris de vehicles històrics es preparin per complir amb les noves normatives de zones de baixes emissions que començaran a aplicar-se l’1 de gener del 2024, garantint la seva mobilitat sense comprometre la conservació d’aquests vehicles emblemàtics.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments