El Gran Premi de Singapur 2024: més ràpid i amb quatre zones DRS

El Gran Premi de Singapur 2024 arriba amb novetats tècniques i un traçat modificat amb la incorporació d’una quarta zona DRS

El Gran Premi de Singapur torna al calendari de la Fórmula 1 per quinzena vegada aquest 2024, després d’haver estat una de les cites més emblemàtiques des de la seva introducció l’any 2008. Conegut per ser el primer Gran Premi nocturn de la història de la F1, Marina Bay ha establert una tendència que després seguirien altres circuits com el de Bahrain, l’Aràbia Saudita o Las Vegas. Amb un traçat urbà molt tècnic i exigent, el circuit de Singapur és famós per les seves condicions ambientals difícils, amb altes temperatures i humitat, que posen a prova tant els pilots com els cotxes.

Des de l’any passat, el circuit ha sofert modificacions, amb l’eliminació de la secció que passava sota la tribuna després del revolt 15, fent que el traçat actual de 4,940 quilòmetres sigui més ràpid. Aquest canvi va permetre augmentar la velocitat en un circuit que tradicionalment s’ha considerat estret i lent. Aquest any, la cursa presenta també una novetat amb l’afegit d’una quarta zona DRS, situada entre els revolts 14 i 16, on abans es trobava la chicane eliminada. Aquest canvi podria alterar la dinàmica de la cursa i augmentar els avançaments en una pista històricament complicada per a aquestes maniobres.

Dels pilots actuals, només quatre han aconseguit la victòria a Singapur: Fernando Alonso (2008 i 2010), Lewis Hamilton (2009, 2014, 2017, 2018), Sergio Pérez (2022) i Carlos Sainz, guanyador l’any passat. El rècord del traçat actualment pertany a Hamilton amb un temps de 1’35.867, establert l’any passat amb les modificacions introduïdes.

Aquest traçat combina la complexitat tècnica dels revolts urbans amb la necessitat d’una alta resistència física i mental, amb una cursa que sovint supera les dues hores. Això, juntament amb l’ambient nocturn, continua fent del GP de Singapur un dels esdeveniments més esperats del calendari.

Horaris

Divendres 20 de setembre
11:30 h – Entrenaments lliures 1
15:00h – Entrenaments lliures 2
Dissabte 21 de setembre
11:30 h – Entrenaments lliures 3
15:00 h – Qualificacions
Diumenge 22 de setembre
14:00h – Gran Premi

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments