Ruiloba – Vela guanyen un complicat 47 Rally Villa de Llanes i entren de ple en la lluita pel títol del SCER 2024

FotoRFEdA

El tàndem asturià aconsegueix la seva tercera victòria de la temporada, consolidant el Citroën C3 Rally2 com un dels millors cotxes sobre l’asfalt, mentre que Cachón i Suárez completen el podi.

La cita va estar marcada per les complicacions de l’organització per controlar el públic

L’última prova sobre asfalt de la temporada va viure una complicada edició a Llanes. L’organització va patir de valent per poder controlar el públic present als trams de la cita asturiana amb la consegüent anul·lació i neutralització de trams.

Tot i aquests contratemps, Diego Ruiloba i Ángel Vela van sumar la seva tercera victòria de la temporada, consolidant el Citroën C3 Rally2 com el cotxe amb més triomfs en les proves d’asfalt del Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER). Aquesta victòria apropa la parella asturiana al lideratge del campionat, especialment després de concloure el periple nord del calendari.

Tot i un excel·lent rendiment d‘Alejandro Cachón i Borja Rozada, que van aconseguir el seu cinquè TC Plus amb el Toyota GR Yaris Rally2, no van poder superar els guanyadors a causa d’una estratègia de pneumàtics errònia en la segona jornada de la competició. Aquests últims van aconseguir assegurar la segona posició, mentre que José Antonio Suárez i Alberto Iglesias, del Recalvi Team, van completar el podi després d’obtenir el seu quart tercer lloc de la temporada.

Alberto Ordóñez i José Pintor van tenir una destacada actuació dissabte, escalant a la quarta posició en un final ajustadíssim, superant Efrén Llarena i Sara Fernández per només 1.2 segons. Álvaro Muñiz i Néstor Casal, al volant d’un Citroën C3 Rally2, van aconseguir el sisè lloc, seguits pels catalans Sergi Pérez i Axel Coronado amb el seu Hyundai i20N Rally2. L’altre català dins del top10 va ser el jove, Gil Membrado acompanayat per ‘Jandrín’ López, amb el Ford Fiesta Rally2, que van demostrar una gran progressió sobre aquesta superfície.

RFEdA

En la Toyota GAZOO Racing Iberian Cup, Javier Villa i Enrique Velasco van aconseguir el seu segon triomf de la temporada, acabant just per davant de Pep Bassas – Manel Muñoz, que van completar un gran cap de setmana per terres asturianes.

Uns altres catalans que van destacar van ser Arnau Bartés i Miquel Velilla acaban segons a la Copa Hyundai i20N Rallye, just per darrera de José Álvarez i Diego Álvarez que van aconseguir la seva tercera victòria, amb coeficient 1.5, completant un podi on també van pujar Adrián Blanco i Carlos Riesgo. El pilot català continua líder de la copa a falta de l’última prova a La Nucía.

Unai de la Dehesa i Daniel Sosa van mantenir el seu domini en la Beca Junior RTS, sumant la seva quarta victòria consecutiva i també imposant-se en el Desafío Peugeot i el Trofeu S-CER 2RM. Van ser seguits per Pablo Fernández i Lucía Otero, que van destacar com els millors locals.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments