Evans lidera la primera etapa d’un mogut Ral·li de Xile

La primera jornada del Ral·li de Xile ha estat marcada per una gran competitivitat entre els pilots, sense una jerarquia clara i definida.

Tot i que els Toyota semblaven dominar el ritme inicialment, els Hyundais van recuperar terreny després de l’assistència, i va ser Ott Tänak qui va tancar el dia com a líder, amb un marge mínim de només 0,4 segons sobre Elfyn Evans.

Però la neutralització del primer tram portava als comissaris a revisar els temps donats en aquesta primera passada, fent que finalment fos Evans qui acabés aquesta primera etapa líder per davant de Tänak. Sébastien Ogier, per la seva banda, va destacar en el bucle de la tarda, aconseguint dos escratx i un segon lloc en tres especials però ja lluny del liderat després de perdre molt de temps en la tercera cronometrada on es deixava 1:48.

Darrere d’aquest duel intens, Kalle Rovanperä es manté a l’aguait, a només 7,1 segons del líder. El doble campió del món, que ha tornat a competir després de gairebé dos mesos d’absència, afirma que encara ha de trobar el ritme òptim, però podria ser una amenaça real dissabte si aconsegueix ajustar el seu Yaris durant la nit.

Sami Pajari, malgrat la seva joventut i poca experiència amb un Rally1, ha sorprès tothom amb una meritòria quarta posició, a només 9,3 segons de Tänak. Completa el Top 5 el luxemburguès Grégoire Munster, a 10,7 segons del lideratge.

Adrien Fourmaux, tot i marcar el millor temps en l’última especial del dia, ocupa la setena posició a més d’un minut del líder. Una penalització d’un minut per retard a la cinquena especial, degut a una avaria de l’alternador, li va costar car. Sense aquesta penalització, estaria situat en la tercera posició de la classificació general.

Per la seva part, Thierry Neuville, actual líder del campionat, ha perdut menys temps del que es podia esperar. Amb una posició de sortida poc favorable, el belga es troba sisè, a 30,3 segons de Tänak. Neuville ha expressat que no va poder conduir al màxim i creu que la configuració del cotxe no era la correcta.

Al WRC2, Nikolay Gryazin segueix sent sent la referència. El rus lidera amb una avantatge de 10,2” sobre Oliver Solberg, que ha de guanyar per aconseguir el títol aquest cap de setmana. Per darrere, Yohan Rossel va guanyar una posició durant el segon bucle, arribant al 3r lloc, a 11,5” de Gryazin. El català Jan Solans és cinquè a 30 segons del liderat i a 16 del quart classificat, Greensmith.