Solberg i el títol del WRC2 en suspens per una sanció

Una punxada va provocar tot l’enrenou amb el pilot de Citroën

Rossel va passar de la tercera posició a liderar la categoria quan els comissaris van determinar que Solberg havia obstaculitzat el pilot francès durant l’especial 11, descomptant-li 40 segons del seu temps.

Solberg liderava la categoria en aquell moment, però una punxada el va obligar a aturar-se i perdre 1 minut i 30 segons per canviar una roda. Després de reincorporar-se, va continuar per davant de Rossel, qui va afirmar que Solberg li havia impedit avançar en un tram afectat per una espessa boira.

El pilot suec, aspirant al títol del WRC2, va presentar una protesta sol·licitant als comissaris que reconsideressin el temps assignat a Yohan Rossel, que va afavorir el pilot de Citroën per obtenir la victòria diumenge.

Aquest incident pot ser clau en la lluita pel títol del WRC2, ja que una victòria a Xile hauria assegurat el campionat a Solberg. Finalment, el suec va acabar quart, 26.1 segons darrere de Rossel, tot i guanyar les quatre especials del diumenge.

Solberg va defensar-se abans de la decisió dels comissaris:

«He vist el seu vídeo [de Rossel] i també el meu, i no el vaig obstaculitzar de cap manera. Hi havia tanta boira i pluja que tampoc hi havia pols, així que no entenc per què es va queixar.»

Els comissaris van desestimar la protesta de Solberg, basant-se en el Codi Esportiu Internacional de la FIA, que no permet revisar decisions anteriors a través d’una protesta. A més, Rossel ja havia notificat la seva intenció d’apel·lar una altra decisió dels comissaris, traslladant la disputa al Tribunal Internacional d’Apel·lacions, fora de la competència dels comissaris actuals.

Tot per decidir

Amb aquesta resolució, Solberg deixa Xile amb un avantatge de 12 punts sobre Rossel a la classificació del WRC2. No obstant això, com que ja ha completat els seus set esdeveniments puntuables, haurà de confiar en els resultats dels seus rivals per mantenir vives les seves opcions al títol.

Tant Rossel com Sami Pajari, aquest últim a 15 punts de Solberg, tenen encara opcions de guanyar, completant les seves temporades al Ral·li d’Europa Central i al Ral·li del Japó respectivament.

Després del ral·li, un emocionat Solberg va declarar:

«Mai ens rendirem. Aquest moment és molt amarg, perquè volia guanyar i ara serà difícil. Ha estat un any increïble, tal com sempre havia somiat.»

Tot i la decepció, Solberg manté l’esperança:

«Encara no s’ha acabat, però és dur perquè el somni era guanyar aquest cap de setmana. El pla era conduir amb compte divendres i dissabte per estar preparat per diumenge, i gairebé ho aconseguim.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments