Audi SQ8 by ABT, brutalisme

Si fem memòria, al començament del passat mes d’agost, Audi va mostrar un interessant teaser sobre els propers integrants de la família RS, que debutaran abans que acabi l’any. En l’actualitat, ja coneixem a cinc integrants del sextet: RS Q3 , RS Q3 Sportback , RS 4 Avant , RS 6 Avant i RS 7 Sportback. No obstant això, el sisè integrant hauria de ser el RS Q8, per a aquells clients que fugen del gasoil o volen alguna cosa més emocionant que el SQ7.

El preparador ABT té just el que estan buscant, sobre un Audi SQ8, tot just uns mesos després de la seva presentació oficial, l’empresa alemanya ha modificat el bloc de gasoil 4.0 V8 biturbo fins arribar a una potència màxima de 520 CV i 970 Nm de parell motor.

Encara que pugui semblar un parell  excessiu, hem de tenir en compte que l’Audi SQ8 TDI és un dels vehicles més pesats que es venen en l’actualitat, amb 2. 440 kg.

D’aquesta manera, el SUV alemany necessita tot el parell motor disponible … gairebé des de parat. En aquest sentit, el compressor elèctric aporta el seu granet de sorra, permetent que el vehicle ofereixi el parell màxim a 1.250 voltes.

Per a aquells que s’ho estiguin preguntant, el SQ8 d’ABT és capaç d’accelerar, de 0 a 100 km/h, a 4, 45 segons, aproximadament 0,3 segons menys que el vehicle de sèrie.

No obstant això, si prefereixes esperar a RS Q8 oficial, prescindint d’una mecànica de cicle dièsel i les fuites falses, hauràs d’esperar a la presentació oficial del vehicle, que Audi podria estar preparant per al saló de los Angeles.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments