De Tomaso torna a l’acció amb el P72, en el seu 60è aniversari

Només es fabricaran 72 unitats d’aquest esportiu, carregat de disseny clàssic i inspirat en el P 70.

En concret, el propulsor d’origen Ford, és un V8 sobrealimentat de gasolina, de 5,0 litres de cilindrada, afinat per Roush, que donarà 700 CV de potència i 825 Nm, combinat amb una caixa de canvis handbook, de sis marxes.

Si poguéssim pujar-nos a una màquina del temps i viatjar fins a mitjans dels anys 60, assistiríem a un fet fascinant, com la concepció d’un clàssic llegendari com el De Tomaso P 70. Un model en el qual van confluir dos personatges tremendament carismàtics: Alejandro de Tomaso i Carrol Shelby.

Això sí, la relació entre ells no va acabar bé i el cotxe va acabar finalitzant-se amb la col·laboració de Ghia i sent presentat com Ghia-De Tomaso Sport 5000.

Començaven els anys daurats de l’empresa, que acabaria quedant per sempre en la memòria col·lectiva del món del motor gràcies al Pantera, el seu model més mediàtic. No obstant això, com ha succeït amb multitud de fabricants artesanals, la crisi econòmica i la fallida van acabar amb la seva activitat fa poc menys d’una dècada.

La presentació del nou De Tomaso P 72 va ser al Pageant of Bustle de Goodwood 2019. Just, ara que el fabricant celebra els 60 anys de la seva fundació.

Allà, la reviscuda marca, que compta amb el suport de l’equip responsable d’Apollo Automobil, ha mostrat aquest atractiu model, que durant la seva fase de proves s’havia conegut com DTPROJECTP.

De Tomaso P 72: un disseny inspirat en els clàssics

Què sabem de la nova creació? Per exemple, que es comercialitzarà com una edició especial, limitada a 72 unitats a tot el món, o que comptarà amb el xassís de fibra de carboni del Apollo IE . També, que només estarà disponible amb una caixa de canvis handbook.

De moment, les dades tècniques segueixen sent tot un misteri, alhora que la marca afirma que la producció del model definitiu, molt semblant al que veus a les fotos, es durà a terme en els propers mesos . De la mateixa manera, les estimacions de preu de la companyia parlen de 750. 000 euros. I sí, si estàs interessat, ja accepten reserves.

«Ens prenem el nostre temps, vam llegir i vam estudiar. Vam aprendre més i més sobre Alexandre i els increïbles èxits que havia aconseguit. En realitat, quan la majoria de la gent escolta la paraula de Tomaso, l’únic que li ve al cap és el Pantera. Sens dubte, és el cotxe més conegut de la marca. No obstant això, el nostre enfocament no es basa únicament en el producte, està impulsat per la història i la marca «, va expressar Norman Choi, president de de Tomaso.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments