El nou SUV de Renault, l’Arkana, pel 2021

El primer SUV coupé francès es va presentar al Saló de Moscou fa prop d’un any per llançar-se només en el mercat rus.

Va ser a partir de maig, i coincidint amb els canvis en la direcció de la marca, quan van començar els rumors: el Renault Arkana podria finalment arribar a Europa. Fins i tot s’especulava amb l’opció de fer-ho sota marca Dacia. No obstant això, segons hem conegut avui, l’Arkana arribarà finalment a 2021 i ho farà com SUV de Renault, per situar-se a nivell de preu possiblement entre el Captur i el Kadjar .

Així ho revela avui en exclusiva el mitjà francès Downshift.es, al·ludint a fonts internes de Renault. I és que un membre del departament de màrqueting de la marca hauria confirmat ja la seva aprovació definitiva i llançament a França a 2021, en menys de 2 anys.

Renault Arkana 2021: el SUV coupé se venderá en Europa… ¡y podría fabricarse en España!

Renault Arkana: amb la base del nou Captur

El Renault Arkana rus naixia a partir de la més veterana plataforma del Dacia Duster, el Renault Arkana en versió europea arribarà sobre la mateixa base  del recentment presentat Samsung XM3, un SUV coupé amb la mateixa estètica que es llançarà a Corea del Sud. Aquest model es desenvolupa ja sobre la nova arquitectura CMF-B de l’Aliança, la mateixa que ja han estrenat tant Renault Clio com Renault Captur .

Per això, i perquè compartirà molts components i fins i tot possiblement el disseny interior amb el nou Renault Captur 2, totes les informacions apunten ara a que aquest nou Renault Arkana es fabricarà també a la planta de la marca a Valladolid. Serien, sens dubte, grans notícies per a la indústria automobilística espanyola. Les dimensions del nou SUV rondarien els 4, 54 metres de longitud, situant-se en quant a grandària per sobre tant d’ell com del Kadjar, però, com hem esmentat ja, a un preu més competitiu que aquest últim.

Renault Arkana 2021: el SUV coupé se venderá en Europa… ¡y podría fabricarse en España!

Davant del Captur, el nou Renault Arkana hauria d’optar per oferir els motors més potents de la gamma , estrenant en gasolina els nous 1.3 TCe de 130 i 150 CV , i en dièsel el 1.5 Blue dCi de 115 CV de potència. Segons informa també el mitjà francès L’argus.fr, fins i tot les versions E-Tech híbrida de 140 CV i híbrida endollable de 160 CV podrien també formar part de la proposta.

La comercialització en gairebé tots els mercats europeus del nou Renault Arkana tindria lloc a partir de mitjans de 2021, poc abans de la presentació de la segona generació del molt esperat Renault Kadjar, ja prevista per a finals de 2021. Veurem si totes aquestes filtracions acaben per confirmar-se oficialment.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments