Els cotxes sense etiqueta de la DGT ja comencen a pagar: 2 euros al dia

Les etiquetes de la DGT , que fins ara s’han utilitzat ja en protocols de contaminació i en plans de restricció de trànsit per limitar o no la circulació, marcaran també noves taxes. A partir de l’ 1 de gener de 2020 , a Barcelona els cotxes sense etiqueta mediambiental que vulguin circular per la nova Zona Baixes Emissions només podran fer-ho si paguen 2 euros al dia … i no sempre.

Així ho va aprovar ahir mateix el Ple del Consell Metropolità , indicant ja les noves ordenances fiscals per a 2020. Entre elles, es troba aquesta nova taxa de 2 euros al dia per a tots aquells vehicles sense etiqueta de la DGT que vulguin circular per la nova Zona de Baixes Emissions de Barcelona, ​​prèvia autorització i durant els dies laborals amb restriccions, entre les 7 i les 20 hores.

Això sí, aquests cotxes sense etiqueta de la DGT tampoc podran fer-ho sempre. El mateix estableix un màxim de 10 autoritzacions a l’any per a aquests vehicles , i anuncia al mateix temps descomptes i bonificacions per a les rendes més baixes .

Així, per exemple, els qui acreditin una renda de la unitat inferior al doble de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (Iprem) pagaran just la meitat, és a dir, 1 euro. Mentrestant, les autoritzacions seran totalment gratuïts per a aquells que tinguin la renda inferior a l’Iprem (és a dir, per sota dels 538 euros) més un 10% de l’Iprem vigent. Tots, això sí, s’hauran de donar d’alta al Registre Metropolità.

La nova ordenança també estableix a més que els titulars de vehicles estrangers que necessitin transitar per l’àrea restringida hauran de pagar 5 euros per a donar-se d’alta a la companyia de dades i comprovar posteriorment si compleixen les condicions de circulació: en aquest cas, també pagarien després 2 euros al dia per round.

Amb aquesta taxa, l’Àrea Metropolitana de Barcelona té previst finançar el cost de la creació del nou registre, així com de la tramitació de totes les autoritzacions d’accés i circulació.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments