Fiat Chrysler i Peugeot Citroen en converses sobre una possible fusió

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), i Groupe PSA – propietaris de Peugeot, Citroën, Opel / Vauxhall i DS – han confirmat que estan en converses sobre una possible fusió que, de ser un èxit, produiria una de les majors corporacions automobilístiques del món.

La notícia es deu al fet que els dos grups van publicar les mateixes declaracions que confirmaven els rumors d’una fusió. «Hi ha converses en curs amb l’objectiu de crear un dels principals equips de vehicles del món».

FCA va obtenir uns ingressos de 115.400 milions d’euros (99.660 milions de lliures esterlines) gràcies a les vendes de 4.840 milions d’automòbils de totes les marques, juntament amb Fiat i Jeep, el 2018, que van generar uns beneficis de 5.000 milions d’euros (4.300 milions de lliures esterlines), el que suposa una expansió dels beneficis del 34 per cent respecte l’any anterior. L’any passat, el Grup PSA va vendre 3.880.000 d’automòbils, generant uns ingressos de 74.000 milions d’euros (63.000 milions de lliures esterlines) i 3.295.000 milions d’euros (2.844.000 milions de lliures esterlines) en ingressos consolidats per vendes, un 40,4% més que el 2017.

Les corporacions automotrius estan cada vegada més a la recerca de sinergies empresarials i fusions a mesura que els mercats es tornen cada vegada més agressius. A l’abril d’aquest any, es va saber que la FCA establiria un enllaç amb Tesla per separar el seu «fons comú» d’emissions de CO2 -per les regulacions de la UE. Ford, utilitzarà la plataforma MEB de Volkswagen per fabricar cotxes elèctrics a partir de 2023.

Si la fusió de FCA – PSA segueix endavant, l’empresa resultant farà front a Toyota i Volkswagen com una de les majors corporacions automobilístiques del món.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments