Skoda Octavia 2020: primers detalls

El model txec creix lleugerament i utilitza motors del nou Volkswagen Golf.

Com en altres ocasions, Skoda ens ha revelat les dades tècniques d’una novetat imminent, abans que es presenti oficialment. En aquest cas, el protagonista és el Octavia, la nova generació, la quarta, es desvetllarà el proper 11 de novembre.

Tant la berlina com la carrosseria acquainted (Combi) arriben als 4, 68 metres de longitud i als 1, 82 d’amplada, de manera que creix lleugerament respecte al seu antecessor. Tots dos formats presenten una distància entre eixos de 2, 68 metres i prometen ser vehicles realment espaiosos.

Aerodinàmicament, el cotxe és més avançat, ja que presenta un coeficient C x de 0, 24, per a la berlina, i de 0, 26, per al wagon. Lògicament, aquesta millora redunda en els consums i també en les emissions contaminants.

En l’apartat mecànic, l’Octavia 2020 disposa de dos motors turboalimentats de gasolina, 1.0 TSI de 110 CV i 1.5 TSI de 150 CV. Tots dos es poden beneficiar de la tecnologia ‘calm-hybrid’, si el client així ho desitja. La punta de llança amb aquest combustible la representa el propulsor 2.0 TSI amb 190 CV.

En cicle dièsel, el bloc 2.0 TDI es desglossa en tres versions: 115, 150 i 200 CV. Les transmissions associades són una caixa manual de sis velocitats i l’automàtica de doble embragatge DSG, amb set marxes.

També es comercialitzarà la variant híbrida endollable iV, amb dues potències: 204 i 245 CV. Les dues empren un bloc 1.4 TSI i la transmissió automàtica de doble embragatge DSG, amb sis marxes.

Tecnològicament, l’Skoda Octavia 2020 pot portar fars Matrix LED, pilots del darrere amb díodes lluminosos, climatitzador de tres zones, instrumentació digital de 10″ i pantalla del sistema de info-entreteniment amb la mateixa mida.

La capacitat del maleter, encara més gran que abans. La berlina disposa de 600 litres, mentre que el Combi aconsegueix els 640, un referent dins del segment. Igualment, el cotxe promet més espai a les places posteriors. en menys de dues setmanes, coneixerem dues carrosseries.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments