Tänak: El seu camí cap al títol

Ott Tänak i Martin Järveoja s’han assegurat la seva primera corona al WRC i la d’Estònia a falta d’una prova per al final, després d’acabar segons al RallyRACC Catalunya aquest diumenge. 

FITXA DEL TÍTOL

 • Sis victòries
 • Nou podis
 • Quatre vegades suma el màxim de 30 punts
 • Ha puntuat en cada ral·li
 • Sis victòries en el Wolf Energy Stage
 • Ha utilitzat quatre xassís del Toyota Yaris diferents. El xassís nº 10 va ser el més utilitzat, amb victòries a Suècia, Portugal, Finlàndia i Gran Bretanya.
 • Ha guanyat 73 trams, 31 més que el següent millor Thierry Neuville.
 • Ha liderat ral·lis en 109 trams cronometrats.
 • Ha guanyat almenys un tram en 35 ral·lis consecutius, que es re munten a França 2017.
 • Primer estonià a guanyar el títol de pilots del WRC
 • Primer guanyador no francès des 2003. 

Monte Carlo: Va liderar després de la primera nit d’estrena abans que una llanda trencada el relegués al vuitè lloc. Va guanyar els quatre trams de dissabte per remuntar fins a la cinquena posició. Dues victòries més en els tram propers a  Mònaco li van permetre salvar el podi.

Resultat : 3r Campionat : 3r

Suècia: Va ser la primera vegada que es va situar líder del campionat. Es va avançar el dissabte i es va aprofitar de l’avantatge quan Teemu Suninen es va sortir. Es va relaxar en l’última etapa per triomfar per gairebé un minut i va guanyar el Wolf Power Stage.
Resultat : 1r Campionat : 1r

Mèxic: obrir pista va resultar ser un gran desavantatge. Va poder superar a Elfyn Evans en l’última jornada per acabar segon.
Resultat : 2n Campionat : 1r

França: Un cap de setmana decebedor en asfalt. Va lluitar amb ungles i dents amb Evans per acabar la primera etapa en segon lloc, però va patir una punxada el dissabte i va caure a la sisena posició.
Resultat : 6è Campionat : 3r

Argentina: Primer abandó de la temporada. L’avantatge inicial es va esfumar quan un arbre de transmissió trencat va causar una virolla i el va relegar a la tercera posició. Va recuperar punts al pujar al vuitè lloc en l’última jornada.

Resultat : 8è Campionat : 3r

Xile: Es va recuperar d’una virolla inicial per acabar liderant i aconseguir ampliar el seu avantatge per vèncer Ogier per més de 20 segons en la seva segona victòria de l’any. Va aconseguir el màxim de punts amb la victòria en el Power Stage.

Resultat : 1r Campionat : 2n

Portugal: Una de les seves victòries més dures. El seu avantatge es va evaporar per problemes en els frens i un amortidor davanter dret trencat en l’especial final de dissabte. Va sobreviure a la intensa pressió inicial dels seus companys d’equip Jari-Matti Latvala i Kris Meeke.

Resultat : 1r Campionat : 2n

Itàlia: El punt més baix de la temporada. L’emoció de guanyar els sis trams de dissabte contrastava amb l’angoixa d’un problema mecànic en l’últim tram que li va fer donar una virolla. Va caure a la cinquena posició, però va tenir el consol de recuperar el liderat del campionat.

Resultat : 5è Campionat : 1r

Tänak va guanyar a Finlàndia després d’una baralla furiosa amb els seus companys d’equip Jari-Matti Latvala i Kris Meeke.

Finlàndia: Un avantatge inicial va donar pas a una caiguda a la quarta posició, ja que obrir pista costa temps, però van recuperar la primera posició després d’una gran batalla amb Latvala i Meeke, que van ser víctimes d’una roca. Va completar la victòria guanyant el Power Stage.

Resultat : 1r Campionat : 1r

Alemanya: Va aconseguir la seva quarta victòria en cinc ral·lis. Va superar a Neuville en una batalla èpica abans que el belga punxés. Va sobreviure a problemes de frens en l’etapa final. 

Resultat : 1r Campionat : 1r

Turquia: Una altra decepció. L’avaria en l’ECU el va obligar a retirar-se, després d’una punxada que el va deixar molt endarrerit, en la vuitena posició. Recuperat el màxim de punts a la Power Stage.

Resultat : 16 º Campionat : 1r

Gran Bretanya: Divendres a la tarda, Meeke es va fer amb el liderat i es va defensar de Neuville i Ogier en condicions típicament britàniques difícils per aconseguir una victòria guanyada amb tant d’esforç. Va completar la seva cinquena victòria en set proves amb un màxim de punts de bonificació en el tram final.

Resultat : 1r Campionat : 1r

Catalunya: Coronant amb la glòria després d’haver estat sota una intensa pressió tot el cap de setmana. A poc a poc va pujar de la cinquena a la segona posició amb un emocionant tram final, posant fi a la valenta temptativa de Neuville de portar la lluita pel títol a la cita final d’Austràlia.

Resultat : 2n Campionat : 1r

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments