Fórmula 1: Masi defensa la tardança dels comissaris en pendre decisions

Masi, director de cursa va ser consultat per la diferència de temps entre la quasi instantània decisió de sancionar Daniil Kvyat a Mèxic -on el rus va rebre deu segons de sanció per la seva col·lisió en l’última volta amb Nico Hulkenberg a minuts d’haver creuat la meta i la situació amb Charles Leclerc al Japó, quan recentment després de la cursa es va decidir castigar- pel seu incident en la primera volta amb Max Verstappen.

El directiu va explicar que les decisions poden ser preses ràpidament si l’acció és clara, però en cas contrari els comissaris prefereixen esperar a parlar amb els pilots involucrats.

«Des del punt de vista dels comissaris, si tenen algun dubte esperaran fins després de la cursa. I fer això depèn exclusivament del panell de comissaris esportius»

«Volem una decisió que podria ser incorrecta o volem la decisió correcta? La cosa és que si volem la decisió correcta, amb la seva opinió, incloent als quatre, si volen tenir el punt de vista dels pilots, aquesta és la seva prerrogativa «.

«Per això els quatre se’han d’asseure en una habitació i observar-ho tot. Si hi ha alguna cosa que els agradaria entendre millor, llavors han de fer això».

«L’incident de Kvyat, havent tingut una xerrada amb els comissaris, no podria haver estat més clar. Crec que per utilitzar la seva terminologia, no podria haver estat més blanc o negre. En el cas de Leclerc van pensar que hi havia alguna cosa més, i volien obtenir l’opinió dels dos pilots «.

Consultat si hi havia alguna pressió de Liberty , companyia propietària de la F1, per prendre decisions ràpides, va dir: «No, cap en absolut.»

«No obstant això, si volem prendre la decisió correcta, això pren una mica més de temps per prendre la decisió correcta. No és diferent a un assumpte tècnic que es troba després de la cursa.»

» Si està clar, és un camí, si no està clar, no està clar. Com he dit, el nostre objectiu és prendre les decisions correctes. De vegades poden trigar una mica més del que a tots ens agrada, però segueixo sent partidari que es prengui la decisió correcta en lloc que s’apliqui incorrectament una sanció».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments