KIA Optima 2021, un primer avanç de la nova generació

El K5 vist a Corea del Sud marcarà les línies del futur model europeu.

Podràs dir el que vulguis sobre els dissenys dels últims 20 anys dels models de KIA , però és impossible negar que l’evolució en aquesta matèria ha estat lenta però fructífera, donant com a resultat estètiques molt atractives, com les de l’esportiu Stinger, el tot camí Sportage o l’Optima, la berlina de la gamma.

Per a aquest últim, després del restyling de l’any passat, tocava començar a pensar en el desenvolupament d’una nova generació i sembla que els teasers del KIA K5 per al mercat sud-coreà tenen la clau.

El disseny poc o gens té a veure amb l’Optima que es ven actualment en els concessionaris; cosa que no ens desagrada i que segur que li aniria bé al fabricant coreà.

Els canvis comencen per un frontal que al K5 sembla pràcticament de nova factura i una caiguda de la línia del sostre més pronunciada cap a la part posterior. Les òptiques principals, per la seva banda, disposen de tecnologia de tipus LED i tenen una forma molt customitzat.

Entre altres detalls, la que podria ser l’execrable del KIA Optima de cinquena generació ofereix una carrosseria relativament més neta i elegant, col·locant els retrovisors exteriors en una posició una mica més baixa del que és habitual, de manera que aporten una major sensació de coupé a la silueta del conjunt.

A la part posterior, el K5 disposa d’una franja LED ininterrompuda, que compleix les tasques de pilots, mentre que les sortides dels escapaments dobles no són apreciables en els teasers, encara que sí en els prototips que s’han vist rodant amb camuflatge en els últims mesos.

Un cop dins de l’habitacle de la que podria ser la nova generació del KIA Optima, es deixa veure un quadre d’instrumentació totalment digitalitzat, que ‘fusiona’ amb una pantalla per al sistema d’informació i entreteniment, de generoses dimensions.

A més, el selector del canvi deixa lloc a una petita roda giratòria, que també permet ‘descarregar’ encara més l’espai interior del model.

Encara no tenim més dades, però ens agrada com pinta el futur del KIA Optima.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments