Un Nissan LEAF amb 309 CV i tot elèctric

Amb tracció 4×4 i 680 Nm de parell motor, el compacte japonès brinda unes prestacions excel·lents.

Hi ha utilitaris i compactes esportius amb motors de tres, quatre i cinc cilindres en línia, com el Ford Fiesta ST, el Renault Mégane RS i l’Audi RS 3 Sportback, respectivament. Però, t’agradi o no, tot això canviarà més d’hora que tard, ja que els motors de propulsió 100% elèctrics o electrificats s’aniran obrint pas.

Un últim exemple és un cotxe de proves desenvolupat per Nissan a partir de l’ LEAF i +. Gràcies a dos motors elèctrics, cadascun situat en un eix, el cotxe disposa de tracció total i ofereix una destacada potència combinada de 309 CV, a més de 680 Nm.

La marca japonesa no ha informat sobre les prestacions pures d’aquest cotxe de ‘laboratori’. Referent a això, tan sols ha comentat que l’acceleració és «altament brilliant i extraordinàriament suau».

Perquè ens fem una idea del que és capaç, el Nissan LEAF i +, que ofereix 215 CV i 340 Nm, deté el cronòmetre en 6,9 segons durant l’acceleració de 0 a 100 km / h . Possiblement, aquest model d’altes prestacions se situa a l’entorn dels 5,0 segons en aquesta maniobra.

El cotxe utilitza pneumàtics del darrere més amples que els davanters. En concret, darrere munta rodes amb dimensions 235 / 50, mentre que les de davant mesuren 215 / 55, totes amb llandes forjades Volk Racing de 17 polzades.

Lògicament, els passos de roda s’han sobredimensionat, el que augmenta l’amplada del conjunt. A més, el vehicle és més curt i més baix, i s’han aplicat alguns canvis en l’habitacle, on la consola central està dominada per una gran pantalla de 12,3 polzades, que proporciona informació del sistema elèctric en temps actual.

Encara que aquest LEAF d’altes prestacions no entrarà en producció, Nissan demostra que pot desenvolupar un elèctric molt potent. De moment, ens quedem a l’espera de conèixer l’Ariya de producció, el segon model 100% ecològic de la marca asiàtica.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments