DTM: les noves tecnologies es presenten amb molta força

L’empresa promotora del DTM, DTM ITR, presenta un estudi espectacular per a vehicles elèctrics.

El cap de l’DTM Gerhard Berger ha declarat . «Si fos per mi, els cotxes DTM tindrien 1.000 CV», ho confirma el director de BMW Motorsport, Jens Marquardt. I precisament això podria convertir-se en realitat en el futur, com mostra un espectacular estudi de concepte de l’empresa DTM ITR. I amb un motor elèctric!

El disseny preveu cotxes extremadament potents en què els conductors poden augmentar la potència breument fins a 1.000 CV. Això permetria arribar a velocitats de més de 300 km/h. En el nou estudi, els motors elèctrics són alimentats amb energia de dues maneres diferents: ja sigui a través d’una bateria o a través d’una pila de combustible que converteix l’hidrogen en energia elèctrica.

Això és una sorpresa, ja que Berger, d’entre totes les persones, ha demostrat en repetides ocasions que és  crític amb la Fórmula i s’ha pronunciat en contra d’una propulsió híbrida.

Parades a boxes amb robots industrials

Una novetat més: els robots industrials no només canviarien automàticament les rodes, sinó també la bateria de la part inferior de el vehicle o del dipòsit d’hidrogen, depenent de el dispositiu de emmagatzematge d’energia. Tenint en compte la potència d’uns 1.000 CV, caldria canviar la bateria o el dipòsit d’hidrogen en una cursa de 30 a 40 minuts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments